Κασσελάκης: Έχουμε τις λύσεις για να βγάλουμε την κοινωνία από τα δύσκολα

Διαβάζεται σε 6'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Eurokinissi

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητος, καθαρός, γειωμένος, με νέα στελέχη από την κοινωνική του βάση, με ένα καταστατικό συνέδριο θα πάει μπροστά” τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τη βεβαιότητά του για ένα πάρα πολύ αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις ευρωεκλογές της Κυριακής εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητος, καθαρός, γειωμένος, με νέα στελέχη από την κοινωνική του βάση, με ένα καταστατικό συνέδριο θα πάει μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα την Κυριακή, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει μία διαφορετική δυναμική μετά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, «πριν τρεις μήνες μας είχαν τελειωμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από μία διπλή οδυνηρή ήττα. Όλοι τον είχαν τελειωμένο, έχουν βρει τη βολική τους αντιπολίτευση αλλού. Ήρθαμε, ανανεωθήκαμε, γίναμε πολύ πιο γειωμένοι στην κοινωνία. Δεν πρόκειται να είμαστε σε οποιαδήποτε κάδρο κεντροαριστερών διεργασιών κορυφής. Άλλα κόμματα είναι σε συνομιλίες».

«Έχουμε ήδη πετύχει διότι χωρίς να παίξουμε το παιχνίδι των άλλων, έχουμε βγάλει προτάσεις που έχουμε παρουσιάσει στα τηλεοπτικά μας σποτ, έχουμε υπάρξει θετικοί, έχουμε κάνει μία καινοτόμα διαδικασία προκριματικών εκλογών όταν οι άλλοι έχουν βγάλει ένα ψηφοδέλτιο αντιφατικών υποψηφιοτήτων μέσα στις οποίες υπάρχουν ακροδεξιά συνθήματα, υμνήτριες του Κασιδιάρη και αναφορές στο ότι “όλοι μας σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη”» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Η ακρίβεια χρεοκοπεί να ελληνικά νοικοκυριά”

Ερωτώμενος για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, τόνισε ότι «έχει κατατεθεί στη Βουλή. Δεν γίνεται να έχουμε ελληνικά προϊόντα πιο ακριβά στην Ελλάδα, από ότι στο εξωτερικό. Τα έχουμε αναδείξει τόσες φορές» τόνισε. «Το γενικό λογιστήριο του Κράτους είπε ότι κοστίζουν 2.7 δισ. και εμείς έχουμε αντίβαρα 3.2 δισ. Η κυβέρνηση λέει ψέματα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και συμπλήρωσε ότι: «Ο Χατζηδάκης λέει ότι δεν θέλει μειώσουμε το ΦΠΑ γιατί δεν θέλει να αυξηθεί η κατανάλωση. Αυτά είναι τα λόγια ενός υπουργού Οικονομίας που δεν έχει δουλέψει μια μέρα στη ζωή του (..) Είναι δίκαιο στην Ελλάδα ένας μισθωτός με 28.00 ευρώ μισθό  να πληρώνει παραπάνω φόρο ποσοστιαία, από ένα επιχειρηματία που έχει μέρισμα ένα εκατομμύριο ευρώ: Είναι δίκαιο αυτό; Αυτή είναι η οικονομία που θέλουμε;» διερωτήθηκε.

«Η ακρίβεια χρεοκοπεί να ελληνικά νοικοκυριά. Ο Μητσοτάκης επιλέγει τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους. (..) Η άρνηση για μείωση του ΦΠΑ επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ολιγοπώλια (..) Τα ολιγοπώλια παρεμπιπτόντως τα παραδέχτηκε και ο κ. Σκέρτσος» τόνισε ακόμα.

«Οι αγορές θα δουν αυτή την πρόταση σαν μια πολύ υγιή αναπτυξιακή πολιτική. Τα χρήματα αυτά που λένε για την ακρίβεια δεν πάνε κάτω από το μαξιλάρι. Πάνε για κατανάλωση επισήμανε. «Να έρθει μετά τις εκλογές το Γενικό Λογιστήριο να έρθει όποτε θέλει στη Κουμουνδούρου για το πρόγραμμα μας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει τα πάντα”

Ερωτώμενος αναφορικά με το πόθεν έσχες και τα όσα αναμένεται να πει από τη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «Θα δείτε ακριβώς τι θα πρέπει ο ελληνικός λαός να ρωτήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ παράνομα. Και εμείς έχουμε τη Νέα Δημοκρατία με 500 εκατομμύρια ευρώ… Δεν μπορείς να ρωτάς το πόθεν έσχες για έναν ιδιώτη, πριν μπει στην πολιτική και όχι για το κυβερνών κόμμα που έχει το υψηλότερο χρέος, από όλα τα κόμματα στην Ευρώπη και  διαφήμιση στην Google μεγαλύτερη από κάθε κόμμα στη Γερμανία και την Ιταλία, σε αυτές τις εκλογές (…) Αν ο λαός έχει αποκτήσει ανοσία στο μαύρο χρήμα στην πολιτική τότε να μην περιμένει να αλλάξει τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την παράταξη που κυβερνά τον τόπο και να μην έχουμε διαφάνεια στα οικονομικά της».

«Το τι επικοινωνιακή στρατηγική έχω είναι δικό μου μυστικό. Ξέρω πάρα πολύ καλά πώς δουλεύει αυτό το σύστημα» είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Εδώ δεν ξέρουμε το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού για το 22-2023 και μου λέτε εμένα για τυπικά» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι «δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα. Έχω δουλέψει τα πάντα. Έχω ιδρώσει. Ό,τι βαθμούς, υποτροφίες, βραβεία έχω πάρει το έχω κάνει με το σπαθί μου».

Το πόθεν έσχες είναι για να δούμε πως αλλάζει ο πλούτος των πολιτικών μέσα στην πολιτική του σταδιοδρομία, όχι για να δούμε αν έχει φορολογηθεί ένας ιδιώτης στις ΗΠΑ» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη από έναν πολιτικό ηγέτη που θα λέει την αλήθεια. Γιατί είναι αυτά είναι δανεικά και αγύριστα, όταν ο Έλληνας χάνει αυτή τη στιγμή το σπίτι του; Και θα είμαστε οκ με τα δάνεια της ΝΔ; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο αυτοδύναμος φορέας όλης της κεντροαριστεράς» επισήμανε ακόμα κατά τη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«5 χρόνια κυβερνά η ΝΔ. Τόσους φόρους πληρώνουμε Πού πάνε όλα αυτά τα χρήματα; Υπάρχει τεράστια κακοδιαχείριση στη χώρα μας. Υπόσχομαι ότι όταν κυβερνήσουμε θα μελετήσουμε πού έχουν πάει ευρώ, πόσα ευρώ».

“Να δώσει απαντήσεις για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης”

«Να δώσει απαντήσεις για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης. Θεωρεί ότι είναι παιχνίδι στη Βουλή που θα περάσει με μερικές ατάκες. Δεν είναι πρόβατα ο ελληνικός λαός. Καιρός να απαντήσει, έχει 11 κατηγορίες. Ο υπουργός του έχει προειδοποιήσεις. (..) Άρα το να καλύψεις στοιχεία και να πετάξεις οστά ανθρώπων σε χωράφια είναι επιχειρησιακό ζήτημα; Καταλαβαίνετε που έχουμε καταλήξει σαν χώρα 4 Μαρτίου άρχισε το μπάζωμα.  Ο Μητσοτάκης κρύβεται για την τραγωδία των Τεμπών… και για την ΕΥΠ τα ίδια λέει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Ο Μητσοτάκης να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή να ζητήσει συγγνώμη”

«Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα μνημόνια και αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια για τον ελληνικό λαό, μπορεί να πάει στο VMRO και να αλλάξει την συμφωνία. Η ευθύνη ενός πρωθυπουργού είναι να φέρνει επωφελής συμφωνίες για τον λαό. Να βρει μόνος του (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) την λύση για το πρόβλημα που δημιούργησε. Να πάει να την αλλάξει, αλλιώς να πει συγγνώμη στον ελληνικό λαό που τον δίχασε το 2019» επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτώμενος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Ο Κασσελάκης εκπροσωπεί τις παθογένειες που μας έφτασαν στο χείλος της καταστροφής”

 

«Ξεκινάμε από το μόνο θετικό: Παρά τα πολλά νεύρα, την επιθετικότητα και την αλαζονεία, ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να ολοκληρώσει την αποψινή συνέντευξη χωρίς να το βάλει στα πόδια. Πέραν τούτου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι εκπροσωπεί όλες τις παθογένειες που έφτασαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, σε νέο περιτύλιγμα: ψέμα, λαϊκισμό, χυδαιότητα, άγνοια και παντελή έλλειψη σοβαρότητας» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού για τις δηλώσεις Κασσελάκη στο Open.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα