Κώστας Μπακογιάννης: Μήνυμα στήριξης από εννέα δημάρχους του εξωτερικού

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κώστας Μπακογιάννης
ΙΝΤΙΜΕ

Γιωρκάτζης από Λευκωσία, Ιμάμογλου από Κωνσταντινούπολη και άλλοι επτά δήμαρχοι ισάριθμων πόλεων του εξωτερικούς ευχήθηκαν στον Κώστα Μπακογιάννη καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές, εκφράζοντάς τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Τη στήριξή τους στην επανεκλογή του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων εκφράζουν, μέσα από σύντομα βίντεο, εννέα Δήμαρχοι μεγάλων πόλεων του εξωτερικού. Πρόκειται για τους Δημάρχους Νέας Υόρκης, Κωνσταντινούπολης, Βουδαπέστης, Λευκωσίας, Μπράγκα, Όσλο, Πόρτο, Σόφιας και Φλωρεντίας, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον νυν Δήμαρχο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Απολαμβάνω το όραμα που έχεις για την πόλη σου και πόσα πολλά έχουμε μάθει από εσένα» σημειώνει ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, υπογραμμίζοντας ότι υποστηρίζει θερμά την υποψηφιότητα Κώστα Μπακογιάννη για την επανεκλογή του.

Στις άριστες σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Αθήνας εστιάζει ο Εκρέμ Ιμάμογλου.  «Αγαπητέ φίλε Κώστα, σου εύχομαι καλή επιτυχία στην Αθήνα στις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα» αναφέρει ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και προσθέτει «με τον Κώστα είχαμε μια πολύτιμη συνεργασία μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και των Αθηνών. Από το 2019 που εξελέγη, ο διάλογος είναι πολύ καλός και η σχέση Αθήνας – Κωνσταντινούπολης έχει γίνει πιο στενή από ποτέ».

Από την πλευρά του, ο Ντάριο Ναρντέλα τονίζει ότι επιλέγοντας τον Κώστα Μπακογιάννη οι πολίτες επιλέγουν τη συνέχεια και τη συνέπεια. «Εσείς επιλέγετε τη φωνή σας, το θάρρος σας, το μέλλον σας», λέει ,μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φλωρεντίας.

«Έχω δει την Αθήνα στο παρελθόν και έχω δει τι έχει αλλάξει. Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας αξιοσέβαστος ηγέτης στην Ευρώπη» τονίζει στο βίντεο του ο Δήμαρχος Πόρτο Ρούι Μορέιρα.

Ο Ρέιμοντ Γιόχανσεν, Δήμαρχος Όσλο και μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νυν Δήμαρχο Αθηναίων στις επερχόμενες εκλογές, πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να συνεχίσει την καλή συνεργασία μεταξύ Όσλο και Αθήνας.

Στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου Αθηναίων βρίσκεται και ο Δήμαρχος της Μπράγκα, επισημαίνοντας ότι οι δήμαρχοι των πόλεων από όλο τον κόσμο επωφελήθηκαν από τη συμμετοχή του Κώστα Μπακογιάννη σε διεθνή δίκτυα, μοιράζοντας την εμπειρία και την ικανότητά του για καινοτομία. «Και γι’ αυτό του εύχομαι τα καλύτερα για την επανεκλογή του στις 8 Οκτωβρίου. Και θα ήθελα να σας πω, “ψηφίστε Μπακογιάννη”» κλείνει ο Ρικάρντο Ρίο.

Με τη φράση «Κώστα καλή τύχη» κλείνει το βίντεο της η Δήμαρχος Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα. Νωρίτερα έχει αναφέρει ότι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου και ο φωτισμός LED σε όλη την πόλη είναι μόνο δύο συγκεκριμένα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η πόλη προετοιμάζεται για τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις.

«Η δημοκρατία εφευρέθηκε στην Αθήνα. Σήμερα, που η δημοκρατία δέχεται συχνά επιθέσεις, αναζητούμε συμμάχους. Και είμαι περήφανος που έχω το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, μεταξύ των μελών μας (Συμμαχία των Ελεύθερων πόλεων)» λέει, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βουδαπέστης Γκέργκελι Καρατσόνι.

Τις δικές του ευχές έστειλε και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. «Αντιμετωπίσαμε κοινές προκλήσεις, ανταλλάξαμε εμπειρίες και γνώσεις στη διαχείριση δύσκολων ζητημάτων» σημείωσε ο Δήμαρχος, ενώ ευχήθηκε στον Κώστα Μπακογιάννη κάθε επιτυχία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα