Κύρτσος: Ο Ντράγκι βοήθησε τον Νότο αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε τη βοήθειά του

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος EUROKINISSI

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιο δήλωσε ότι οι ευρωκλογές αποτελούν ένα ενδιαφέρον στοίχημα για όλους, "και τον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται δεύτερος, και για τη ΝΔ που είναι πρώτη, και για τα μικρότερα κόμματα που πιέζονται".

«Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπαθούν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε αναμέτρηση με συνθήκες βουλευτικών εκλογών» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα ο Γιώργος Κύρτσος.

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον στοίχημα για όλους, «και τον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται δεύτερος, και για τη ΝΔ που είναι πρώτη και για τα μικρότερα κόμματα που πιέζονται».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφιστούν στις ευρωεκλογές και μικρότερα κόμματα λόγω της χαλαρής ψήφου, εκτιμώντας ότι μπορεί συνολικά αυτές οι δυνάμεις να συγκεντρώσουν ένα ποσοστό της τάξης του 20% από το 17% που ήταν στις προηγούμενες κάλπες.

Σχολίασε επίσης την κριτική που δέχεται η ΝΔ για τη στήριξή της στον Μάνφρεντ Βέμπερ: «Ο Βέμπερ δείχνει σεβασμό στην Ελλάδα, ξεκίνησε την εκστρατεία του από τη Νεμέα και το Ζάππειο, θέλει προστασία των εξωτερικών συνόρων, αυστηρή αντιμετώπιση της Τουρκίας, θέλει μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, είναι βέβαια υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών όπως δυστυχώς είναι όλοι οι Ευρωπαίοι παίκτες» είπε ο κ. Κύρτσος.

Σημείωσε ότι αναμένεται μία δύσκολη περίοδος λόγω Brexit σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά του Φαρατζ, εκτίμησε ωστόσο ότι στο ευρωκοινοβούλιο θα διατηρηθεί η πλειοψηφία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Τόνισε τέλος ότι ο Ντράγκι βοήθησε πολύ το Νότο αλλά την βοήθεια αυτή δεν την αξιοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Χάνουμε τον Ντράγκι και θα έρθει κάποιος από τον Βορά που θα είναι πιο αυστηρός» υπογράμμισε ο γαλάζιος ευρωβουλευτής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Εκλογές 2019
SHARE:

24Media Network