Με συμβολικές κινήσεις προς το φιλελεύθερο κέντρο, αλλά και τη λαϊκή δεξιά, οι λίστες της ΝΔ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) G4PHOTOS

Χωρίς εκπλήξεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τα γαλάζια ψηφοδέλτια που θα ανακοινωθούν επίσημα αύριο Τετάρτη με μεταγραφές από Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΛΑΟΣ σε μη εκλόγιμες θέσεις

Χωρίς εκπλήξεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αλλά με συμβολικές κινήσεις συσπείρωσης των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι τη λαϊκή δεξιά, καθώς και συμμετοχής της νεολαίας και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, οι γαλάζιες λίστες αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αύριο Τετάρτη.

Αν και είναι γεγονός ότι υπήρξαν εισηγήσεις για αλλαγές ακόμη και στις εκλόγιμες θέσεις (ειδικά του Επικρατείας), πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι “ο πρόεδρος θα τηρήσει αυτό που από την αρχή είχε δηλώσει, ότι δεν θα αλλάξει τίποτε στα ψηφοδέλτια, εκτός από την αντικατάσταση όσων οικειοθελώς αποχώρησαν”.

Προέκυψε πάντως το εξής πρόβλημα: Υπήρξαν περιπτώσεις πολιτευτών που αρχικά δήλωσαν γραπτώς ότι αποχωρούν, αλλά βλέποντας ότι το κλίμα αλλάζει, άλλαξαν κι εκείνοι γνώμη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε ορισμένες περιφέρειες περισσότεροι υποψήφιοι παρά θέσεις.

Παρόλα αυτά οι πληροφορίες επιμένουν ότι η σειρά εκλεγμένων και επιλαχόντων δεν αλλάζει, ότι όποιες αλλαγές θα αφορούν τις τελευταίες τιμητικές θέσεις και ότι ως εκ τούτου οι γκρίνιες θα είναι λιγότερες από κάθε άλλη φορά.

Ούτε και στις εκλόγιμες του Επικρατείας θα γίνει κάποια αλλαγή καθώς ορισμένα ονόματα κυρίως πασοκικής προέλευσης που ακούστηκαν (όπως αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου) θα επέφεραν δυσαρέσκεια στον καραμανλικό χώρο, ενώ αντικατάσταση των τεσσάρων εκλεγμένων τον Ιανουάριο (Θόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Σταμάτης, Βασίλης Οικονόμου) θα δημιουργούσε εικόνα σύγκρουσης με τους σαμαρικούς.

Έτσι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αν και έχει ως πρόεδρος το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τα πρόσωπα στο Επικρατείας, και με δεδομένο ότι δεν είχε το πρόσωπο-βόμβα που θα δικαιολογούσε απόλυτα αυτή την κίνηση, προσανατολίζεται σε αλλαγές μόνο σε μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου, με πρόσωπα όπως ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψας με τον οποίο είχε μάλιστα συνεργασία ως υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Με συμβολικές κινήσεις σε άλλες λίστες, η Συγγρού επιχειρεί να προσεγγίσει από τη μία ψηφοφόρους του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία ανταγωνίζεται στη μάχη του κέντρου, και από την άλλη ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ και του ΛΑΟΣ, καθώς αν και το δεύτερο δεν υφίσταται πλέον ως κόμμα στις ευρωεκλογές του προηγούμενου έτους είχε αποδειχθεί πως έχει ακόμη κοινό.

Έτσι οι πληροφορίες φέρουν στη Β' Πειραιώς υποψήφιο τον πρώην ποδοσφαιριστή Γιώργο Ανατολάκη ο οποίος το 2009 εξελέγη στη συγκεκριμένη περιφέρεια πρώτος σε σταυρούς με το ΛΑΟΣ (αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση στόχος δεν είναι τόσο οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ, όσοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού).

Στην Α' Θεσσαλονίκης υποψήφιος φέρεται ο επίσης προερχόμενος από το ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης.

Στον Έβρο και στη Λάρισα οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης και Ελένη Πολύζου.

Στην Α' Αθήνας ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα πρώτα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού.

Στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη Κώστας Ζέρβας.

Στη Β' Αθήνας ή στον Πειραιά ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός.

Από την ΟΝΝΕΔ, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της νεολαίας Ανδρέας Τσώκος θα είναι στην τελευταία τιμητική στην περιφέρεια Αττικής, ενώ στην Πρέβεζα ο Κώστας Χρήστου.

Δε λείπουν και τα περιστατικά όπως στην Ηλεία, όπου αποχώρησε ο Γιώργος Κοντογιάννης και την τέταρτη θέση θα καταλάβει η Κρινιώ Κανελλοπούλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network