“Με τον Βενιζέλο επικεφαλής στο Επικρατείας δεν θα ερχόταν στο ΚΙΝΑΛ ο κόσμος που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ”

“Με τον Βενιζέλο επικεφαλής στο Επικρατείας δεν θα ερχόταν στο ΚΙΝΑΛ ο κόσμος που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ”
Η Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Καμίνης σε συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

"Διαφωνούμε στην πολιτική γραμμή" είπε η Φ. Γεννηματά στον πρώην Πρόεδρο του κόμματος, ενώ του επιστρέφει τις κατηγορίες ότι η Χαρ. Τρικούπη καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι όσοι απέχουν από τη μάχη των εκλογών στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σηματοδοτεί η επιλογή του Γ. Καμίνη και γιατί θα ενταθεί ο πόλεμος με την Κουμουνδούρου. Μείζον ερώτημα το τι θα πράξουν οι βουλευτές.

Με τη φράση «διαφωνούμε στην πολιτική γραμμή, δεν μπορεί να είσαι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας» η Φώφη Γεννηματά, με μια κίνηση πολύ υψηλού ρίσκου, έθεσε ουσιαστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκτός ΚΙΝΑΛ.

Η απόφαση είχε ληφθεί σε πολύ στενό κύκλο της Προέδρου του κόμματος, ενώ ακόμα και στενοί της συνεργάτες συνέχιζαν να πιστεύουν ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας.

«Με τον Βενιζέλο επικεφαλής στο Επικρατείας δεν θα ερχόταν στο ΚΙΝΑΛ ο κόσμος που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι το σκεπτικό της Χαριλάου Τρικούπη, που πιστεύει ότι οι διαρροές από το κυβερνών κόμμα θα πολλαπλασιαστούν στις προσεχείς εκλογές. Επιπλέον, με το διαζύγιο με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιδιώκει να αποστείλει το μήνυμα ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι παρακολούθημα και στρατηγικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας, με στελέχη του κόμματος να αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι αυτός που έσερνε το Κίνημα στην «αγκαλιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη θυελλώδη συνάντηση Φώφης-Βενιζέλου, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την τελευταία -και τιμητική –θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή την κάθοδό του με σταυρό σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε, πλην όμως, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, αυτός επέμενε «ή την πρώτη θέση στο Επικρατείας ή τίποτα».

Υπάρχουν βουλευτές που θα αντιδράσουν δημοσίως- και πώς;

Ένα πρώτο μεγάλο ερώτημα, πάντως, είναι πώς θα αντιδράσουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, με τα μέλη της οποίας επικοινώνησαν χθες τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κυρίως εάν θα βρεθεί νυν βουλευτής ο οποίος θα αρνηθεί να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με το ΚΙΝΑΛ.

Η κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Π.Γ. την Τρίτη – δεν πάει ο Βενιζέλος

Την Τρίτη, άλλωστε, είναι προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και της Πολιτικής Γραμματείας, όπου θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα συμμετάσχει τουλάχιστον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ για την επόμενη Κυριακή είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών 7 Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι η παρούσα Κοινοβουλευτική Ομάδα διαθέτει μέλη που είναι φιλικά διακείμενα στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στρατηγικό θέμα είναι τι θα πράξει μετά τις εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ούτε στη ΝΔ προσχωρεί, ούτε έχει λόγο να βιάζεται για ίδρυση νέου κόμματος ή για οτιδήποτε άλλο.

Τι σηματοδοτεί η επιλογή του Γ. Καμίνη ως επικεφαλής του Επικρατείας

Η τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας σηματοδοτεί, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, το άνοιγμα στον κεντρώο και εκσυγχρονιστικό χώρο. “Ευχαριστώ την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη” δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής του Επικρατείας ο Γ. Καμίνης.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης στη δεύτερη θέση του Επικρατείας

Ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης θα είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να σηματοδοτήσει, όπως ισχυρίζεται, το άνοιγμα προς το χώρο της κεντροαριστεράς.

Οι πρώτες αποχωρήσεις

Οι αντιδράσεις για το διαζύγιο με τον Ευ. Βενιζέλο είναι έντονες σε μέρος του κόμματος και ήδη στελέχη όπως ο Μάνος Επιτροπάκης, η Σοφία Θεολογίτου και ο Γιώργος Ντόλιος απέσυραν τις υποψηφιότητές τους από τις εκλογές της 7 Ιουλίου.

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητά μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ήταν η ανάρτηση που έκανε ο Μάνος Επιτροπάκης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη

Απαντώντας στη δήλωση Βενιζέλου, με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει:

«Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του Σύριζα για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό.

Στο πλαίσιο της σημερινής της συνάντησης με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ” πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα”.

Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα