ΜέΡΑ25: “Τρομάξτε κι άλλο – Έχουμε και τον ‘Οδυσσέα’, το σχέδιο που σώζει και τα σπίτια του κόσμου”

ΜέΡΑ25: “Τρομάξτε κι άλλο – Έχουμε και τον ‘Οδυσσέα’, το σχέδιο που σώζει και τα σπίτια του κόσμου”
Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης INTIME NEWS

Το σχέδιο "Οδυσσέας" για τον τερματισμό της πώλησης των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, παρουσίασε το ΜέΡΑ25, αφήνοντας αιχμές κατά των άλλων κομμάτων.

“Μετά την παρουσίαση του σχεδίου «ΔΗΜΗΤΡΑ», το οποίο προβλέπει τη διενέργεια πληρωμών χωρίς τράπεζες αλλά και έξοδο από το ευρώ, το ΜέΡΑ25 συστήνει ακόμα ένα πρόγραμμα, ονόματι «Οδυσσέας», το οποίο αποτελεί την πρόταση του κόμματος, για τον τερματισμό της πώλησης των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.

“Αφού φρόντισε η Κυβερνητική προπαγάνδα να μάθει ο κόσμος -έστω και δια μέσου της ακατάσχετης κινδυνολογίας των συστημικών μέσων- το σχέδιο “Δήμητρα” και το πόσο σπουδαίο είναι και απαραίτητο ένα τέτοιο ψηφιακό εργαλείο, που δείχνει και γιατί το φοβούνται τόσο πολύ οι ολιγάρχες, τα συστημικά, μνημονιακά τους κόμματα και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, καλούμε τους πολίτες να μάθουν και για τον “Οδυσσέα”.

Ο “Οδυσσέας” είναι το σχέδιο που προτείνουμε για να σωθούν πραγματικά τα σπίτια και τα μαγαζιά του κόσμου από τα αρπακτικά ταμεία, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. Πρόκειται για μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων που θα αντικαταστήσει τον εγκληματικό “Ηρακλή” της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και θα βάλει φρένο στην πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα”, προσθέτει το ΜέΡΑ25.

Και καταλήγει: Ελπίζουμε κι ο “Οδυσσέας” να προκαλέσει τον αντίστοιχο τρόμο που προκάλεσε και η “Δήμητρα” στο εγχώριο πολιτικό, ολιγαρχικό και μιντιακό κατεστημένο. Είναι ένα σχέδιο που πρέπει να εφαρμοστεί κι αυτό χωρίς καμία πρότερη διαπραγμάτευση, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, η κοινωνία και η οικονομία. Παρόμοια σχέδια έχουν εφαρμοστεί στην Γερμανία για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, αλλά στην χώρα μας και στον λαό μας επιβλήθηκαν σχέδια που εξυπηρετούν μόνο την προσοδοφορία των αρπακτικών”.

Το σχέδιο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”

«Στη θέση του ‘Ηρακλή’ πρέπει να μπει ο ‘ΟΔΥΣΣΕΑΣ’» αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 και διευκρινίζει πως πρόκειται για μια νέα Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που στόχο έχει να τερματίσει την πώληση των κόκκινων δανείων στα ταμεία, να καταργήσει τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και των εν λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παγώσει τα κόκκινα δάνεια (χωρίς ο δανειολήπτης να χάνει το ποσοστό ιδιοκτησίας που έχει) και να σταματήσει την εξαγωγή υπεραξιών από τα «αρπακτικά ταμεία» στο εξωτερικό, δεδομένης φυσικά της εκλογής του κόμματος.

Αναλυτικότερα το σχέδιο προβλέπει:

  • Κατάργηση του ν.4649/2019 («Ηρακλής»), τερματισμός της πώλησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε ταμεία και αναίρεση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτά.
  • Ίδρυση εταιρείας, υπό την επωνυμία «ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικών Χρεών», στην οποία μεταφέρονται τα κόκκινα δάνεια και οι τίτλοι ιδιοκτησίας.
  • Απόδοση στις τράπεζες τίτλων και δημόσιων εγγυήσεων από την «ΟΔΥΣΣΕΑΣ».
  • Μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας και των μικρομεσαίων με την καταβολή μηνιαίου παγίου που δεν θα ξεπερνά το 1/5 των καθαρών εισοδημάτων και το ύψος του οποίου θα προσδιορίζεται από τις δημοτικές αρχές.
  • Διατήρηση του ποσοστού ιδιοκτησίας των δανειοληπτών, έως την έναρξη της κανονικής αποπληρωμής των δανείων, μετά από τα «κουρέματα» που θα συμφωνηθούν με την «ΟΔΥΣΣΕΑΣ».
  • Συγκρότηση κατά τόπο επιτροπών, σε συνεργασία με την «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, με αντικείμενο τη διαλεύκανση των περιπτώσεων στρατηγικών κακοπληρωτών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα