ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Πολυνομοσχέδιο Υπ. Οικονομικών: 15μηνη προστασία από πλειστηριασμούς για ευάλωτα νοικοκυριά

Στόχος του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, είναι να αποτραπεί η χρήση αναγκαστικών μέτρων - πλειστηριασμοί - για τις πρώτες κατοικίες υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Οι 4+1 παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς κατοικίας στην Ελλάδα το 2022

Ολοένα και αυξάνονται οι πωλήσεις ακινήτων, ενώ παράλληλα οι τιμές τους αυξάνονται ραγδαία τόσο στα ενοίκια όσο και κυρίως στις τιμές πώλησης. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την αγορά κατοικίας το 2022.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: Νέο πρόγραμμα επιδότησης δόσης στεγαστικών δανείων

Μετά το πάγωμα των πλειστηριασμών για τα ακίνητα των ευάλωτων η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανακοινώσει και νέο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων στεγαστικών δανείων 1ης κατοικίας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα πλειστηριασμών: "Αρνητής της πραγματικότητας" ο Κ. Μητσοτάκης"

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πάγωμα των πλειστηριασμών για 3.000 ευάλωτους δανειολήπτες, ασκούν, μέσω κοινή δήλωσής τους, η Έφης Αχτσιόγλου και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ακίνητα στην Αθήνα

“Παγώνουν” οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων

Τι ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για τους ευάλωτους δανειολήπτες. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει το εισόδημα των πολιτών και απέναντι στην ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: Αλλάζουν χέρια 40 ακίνητα την ημέρα μέσω πλειστηριασμών

Έρχονται τεκτονικές αλλαγές στην εγχώρια αγορά ακινήτων από την διαχείριση των εγγυήσεων που συνοδεύουν τα κόκκινα δάνεια. Κύριοι επισπεύδοντες σε άνω του 70% των πλειστηριασμών ακινήτων τα funds ανατρέποντας την πρωτοκαθεδρία των τραπεζών.

Ηλικιωμένη γυναίκα

Καλαμάτα: 70χρονη έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πέθανε από τη στεναχώρια της

Μια γυναίκα 70 ετών από την Καλάματα έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα που είχε πάρει με δάνειο. Οι συγγενείς της καταγγέλλουν την αναλγησία των τραπεζών που της στέρησε τη ζωή.

Σπίτια στην Αθήνα

Συμφωνία Κυβέρνησης - Θεσμών για την προστασία της κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

Έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση το οικονομικό επιτελείο ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους επικεφαλής των θεσμών για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των πιο αδύναμων νοικοκυριών μέχρι την Άνοιξη του 2023.

Σπίτια στην Αθήνα

Ενοίκιο αντί δόσης για τους κόκκινους δανειολήπτες

Τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στους δανειολήπτες κόκκινων δανείων να μεταβιβάζουν τα ακίνητά τους σε τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης και εταιρείες leasing αντικαθιστώντας την δόση τους με ενοίκιο έφερε η κυβέρνηση.

Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών.

Η μητέρα των μαχών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Βασικό ζήτημα στην ατζέντα των συζητήσεων θα έχουν αύριο οι επικεφαλής των Θεσμών με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου το ζήτημα των πλειστηριασμών και η επαναξιολόγηση του μεταβατικού καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων ομάδων.

Σπίτια στην Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Εξωδικαστικός Μηχανισμός – Παραδείγματα "κουρέματος" χρέους

Βιώσιμες, ρεαλιστικές και δίκαιες για τον οφειλέτη χαρακτηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών με χτεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε τις πρώτες 24 ρυθμίσεις οφειλών, στο πλαίσιο του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού .

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Νέα παράταση των πλειστηριασμών έως τέλος του χρόνου ζητούν οι δικηγόροι

Την αποχή από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, ζήτησαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος καθώς δεν είναι ακόμη έτοιμος ο Φορέας για την απόκτηση ακινήτων ευάλωτων νοικοκυριών.

Κόκκινα δάνεια

Τράπεζες: Τρεις κόκκινες κάρτες των Θεσμών για Πτωχευτικό, Πλειστηριασμούς και Νόμο Κατσέλη

Αν και η 12η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε χθες με θετικό πρόσημο, οι Θεσμοί έβγαλαν τρεις κόκκινες κάρτες στην Κυβέρνηση. Τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς που δεν έπεισαν.

Η Βουλή

Αξιολόγηση: Αρχίζει το πρέσιγνκ των θεσμών για ληξιπρόθεσμα, πλειστηριασμούς και δημοσιονομική ισορροπία

Στην ατζέντα των συζητήσεων πρώτη κατοικία, κόκκινα δάνεια, μείωση των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αλλά και τα προσκόμματα που βάζει στην ανάκαμψη το ράλι τιμών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες

Σπίτια στην Αθήνα

Φθινοπωρινή "έκρηξη" των πλειστηριασμών

Έκρηξη πλειστηριασμών φέρνει η αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Ποιοι προστατεύονται. Τι πρέπει να κάνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά για να σώσουν την πρώτη κατοικία τους.

Ακίνητα

Πλειστηριασμοί: Πώς σώζεται η πρώτη κατοικία των "ευάλωτων" νοικοκυριών

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγα 24ώρα η πλατφόρμα της ΕΓΙΧ μέσω της οποίας προστατεύεται η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες. Οι προϋποθέσεις ένταξης.

Ακίνητα

Πλειστηριασμοί: Πώς θα προστατεύονται τα ευάλωτα νοικοκυριά

Ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου πλατφόρμα στην οποία τα ευάλωτα νοικοκυριά θα δηλώνουν την πρόθεση τους να ενταχθούν στον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων προκειμένου να διασώσουν το ακίνητο στο οποίο διαμένουν.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τράπεζες: Πάγωμα πλειστηριασμών μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη για 100.000 ευάλωτα νοικοκυριά

Τι προβλέπει το Σχέδιο της Κυβέρνησης – Τραπεζών προκειμένου να προστατευθεί από τον πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών. Ποια βήματα πρέπει να κάνει ο δανειολήπτης.

Σπίτια στην Αθήνα

Οι δικηγόροι θα απέχουν από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών

Η Ολομέλεια των προέδρων καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να αποφασίσουν την αποχή των δικηγόρων-μελών τους, από τις διαδικασίες.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

Τράπεζες: Ελάχιστοι οι επιτυχημένοι πλειστηριασμοί

Παρά την επανέναρξη των πλειστηριασμών και την ραγδαία αύξησή τους στην σχετική πλατφόρμα, οι τράπεζες κάνουν λόγο για περιορισμένο ενδιαφέρον λόγω υψηλών τιμών πρώτης προσφοράς – Άμεση αναστολή ζητούν οι Δικηγορικοί σύλλογοι.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

ΚΚΕ: "Ο νέος πτωχευτικός κώδικας ολοκλήρωσε το έγκλημα όλων των κυβερνήσεων"

"Με τον αντιλαϊκό πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης καταργείται η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας", σημειώνει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι "μετατρέπει τελικά τους εργαζόμενους σε νοικάρηδες στα σπίτια τους".

Η πρώτη κατοικία στο επίκεντρο

Προστασία πρώτης κατοικίας, τέλος: Επιδότηση έως 210 ευρώ σε δάνεια με υποθήκη ή προσημείωση - Ποιους αφορά

Έναρξη του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων - χρηστικές πληροφορίες αναφορικά με τις διαδικασίες.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Έρχεται "τσουνάμι" πλειστηριασμών από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης

Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης θα επιχειρήσουν να καλύψουν το "χαμένο έδαφος" στις ανακτήσεις οφειλών από το πολύμηνο "πάγωμα" των πλειστηριασμών. Τον Μάιο οι πρώτοι πλειστηριασμοί από Σεπτέμβριο ο μεγάλος όγκος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Μέτρα στήριξης και ελλείμματα στο "μάτι" των θεσμών

Οι θεσμοί αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις στο τραπεζικό πεδίο, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις για την εφαρμογή του πτωχευτικού πλαισίου και για την έναρξη των πλειστηριασμών το ταχύτερο δυνατόν.

Ακίνητα

Πλειστηριασμοί από... το φθινόπωρο

Ποιοι λόγοι σπρώχνουν την άρση των πλειστηριασμών το Φθινόπωρο. Για κινδύνους ναρκοθέτησης της προσπάθειας μείωσης των κόκκινων δανείων και μπλοκάρισμα υποθέσεων που δεν σχετίζονται με την πανδημία κάνουν λόγο οι τράπεζες.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για πλειστηριασμούς χωρίς κανένα οικονομικό και κοινωνικό κριτήριο

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι σήμερα 1.000.000 ακίνητα είναι συνδεδεμένα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και συνεπώς όλοι κατανοούν τι μπορεί να σημαίνει πλήρης απελευθέρωση πλειστηριασμών.

ΑΚΙΝΗΤΑ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Πανούσης: Το πάγωμα των πλειστηριασμών καθυστερεί τις ρυθμίσεις δανείων

Το παρατεταμένο πάγωμα των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έχει ήδη πλήξει σοβαρά τον ρυθμό με τον οποίο επιτυγχάνονται ρυθμίσεις και συναινετικές διευθετήσεις, προειδοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece.

Επαναφορά των πλειστηριασμών ζητούν οι θεσμοί

Θεσμοί - Έκθεση αξιολόγησης: Ζητούν την επαναφορά των πλειστηριασμών

Την μερική άρση του παγώματος των πλειστηριασμών για την 1η κατοικία ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της 9ης έκθεσης της ενισχυμένης εποπτείας της χώρας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

O Γιάνης Βαρουφάκης

ΜέΡΑ25 για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: "Η κυβέρνηση συνεχίζει το πρότζεκτ μένουμε χωρίς σπίτι"

"Εξοργιστική" χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 την πλήρη άρση της προστασίας ακόμα και της πρώτης κατοικίας που αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μία περίοδο που καλούμαστε μάλιστα να "μένουμε στο σπίτι".

Ακίνητα στην Αθήνα

Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών την 1η Ιουνίου

"Κλείδωσε" η συμφωνία κυβέρνησης θεσμών για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου για όλα τα ακίνητα ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Μέχρι τότε προστασία μόνο για τους κορονόπληκτους.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Οι "κίτρινες κάρτες" των Θεσμών για πλειστηριασμούς, Πρόγραμμα Γέφυρα, πτωχευτικό και Νόμο Κατσέλη

Οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς μέχρι τον Ιούνιο με κοινό στόχο την δημιουργία ενός μηχανισμού θωράκισης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Έρχεται ασφυκτικό πρεσάρισμα των θεσμών για πτωχευτικό και πλειστηριασμούς

Έρχεται ασφυκτικό πρεσάρισμα των θεσμών για πτωχευτικό και πλειστηριασμούς

Η εκκίνηση του 2021 έχει βάλει το χρονόμετρο των θεσμών να μετρά αντίστροφα, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα και προθεσμίες που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Άμεση ενεργοποίηση Γέφυρα ΙΙ και Ηρακλή ΙΙ

Στην άμεση ενεργοποίηση των προγραμμάτων Γέφυρα ΙΙ και Ηρακλή ΙΙ συμφώνησαν τράπεζες και οικονομικό επιτελείο προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να συνεχιστεί η μείωση των κόκκινων δανείων.