Μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ "βλέπει" ο Λαφαζάνης

()    , ,  31  2012. -/-/
() , , 31 2012. -/-/ -

'Μετά τις εκλογές θα συγκυβερνήσουν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης", εκτιμά ο Π. Λαφαζάνης που αποκρούει τις κατηγορίες ότι πιθανή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα σημαίνει και πάλι μνημόνιο

Την άποψη ότι μετά τις εκλογές τα κόμματα της «μνημονιακής συναίνεσης» θα συγκυβερνήσουν εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, «δεν ξέρω αν θα γίνει ακριβώς όπως στη Γερμανία ή μια καρικατούρα της συνεργασίας που έγινε στη Γερμανία ή κάτι διαφορετικό ως συνεργασίες, η ουσία είναι ότι τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης θα συγκυβερνήσουν, αλλά δεν μπορώ να πω, αυτήν τη στιγμή, σε ποιες παραλλαγές στην επόμενη Βουλή».

«Βλέπω», προσέθεσε, «περισσότερο πιθανή τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη βάση εφαρμογής του τρίτου μνημονίου. Όλα αυτά τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, ο εναπομείναντας ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι έχουν έναν κοινό μετεκλογικό προσανατολισμό, το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή του».

Ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυχτός» την εφαρμογή ενός«παράλληλου προγράμματος» που να μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις του μνημονίου. «Ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν ισχύει η άποψη πως και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα θα φέρει και αυτή μνημόνιο, δήλωσε εμφατικά «όχι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος με νέους δημοκρατικούς και κοινωνικούς όρους –δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο».

Στο ερώτημα αν, μιλώντας για νέο νόμισμα, προτείνει και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή μόνο από την Ευρωζώνη, ο επικεφαλής της ΛΑΕ απάντησε:

«Αυτό το αντιδραστικό μόρφωμα, η ΕΕ, πλέον λέει πάρα πολλά που είναι ολοκληρωτικά και αντιδημοκρατικά. Δυστυχώς η Ευρωζώνη και η ΕΕ, με την πορεία που ακολουθούν, τείνουν να ακυρώσουν κάθε ίχνος δημοκρατίας». Ωστόσο διευκρίνισε ότι «εμείς δεν θέτουμε θέμα αποδέσμευσης από την ΕΕ, αλλά θέτουμε θέμα μετ’ επιτάσεως ριζικής αλλαγής των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων και άλλων επιλογών που έχει κάνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ερωτηθείς γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα είναι ανεξάρτητη-συνεργαζόμενη με το κόμμα του, ο κ. Λαφαζάνης, είπε:

«Αυτή είναι η επιλογή της, αλίμονο. Σεβαστή απολύτως. Καθόλου δεν διαφωνεί. Ένθερμα υποστηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα, θα συμορευθούμε μαζί».

Για τον Μ. Γλέζο, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε πως «ελπίζω τις επόμενες μέρες να έχουμε θετική εξέλιξη και με τη στήριξή του».

Διευκρίνισε δε ότι δεν έχει τεθεί θέμα συμμετοχής του Γ. Βαρουφάκη και του Αλέξη Μητρόπουλου στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λαφαζάνης
SHARE:

24Media Network