Μήνυση στον Ηλ. Ψινάκη για φωτογράφηση σε αρχαιολογικό χώρο

Μήνυση στον Ηλ. Ψινάκη για φωτογράφηση σε αρχαιολογικό χώρο

Τι απαντάει ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης για την μήνυση που ασκήθηκε εις βάρος του από το υπουργείο Πολιτισμού, για φωτογράφηση που έκανε σε αρχαιολογικό χώρο

Σε μπελάδες μπήκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης μετά την φωτογράφηση που έκανε πριν λίγες μέρες σε αρχαιολογικό χώρο στη Νέα Μάκρη.

Ο κ. Ψινάκης είχε απαθανατιστεί στο χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών, στην Μπρεξίζα, χωρίς να έχει πάρει την σχετική άδεια, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού. Έτσι το τελευταίο προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης κατά του υποψήφιου δημάρχου.

Ο κ. Ψινάκης δήλωσε σχετικά: “Υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά από την Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία προκύπτει από υπερβολική αντίδραση και είναι αβάσιμη και αδικαιολόγητη. Ωστόσο με βοηθάει να πετύχω αυτό που ήθελα: Να μάθει ο ελληνικός λαός την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού μνημείου, όπως ο αιγυπτιακός ναός στη Μπρεξίζα, 35 χιλ. από την Πλατεία Συντάγματος”.

Και πρόσθεσε: “Προσπαθούν να έρθουν τουρίστες από όλο τον κόσμο και βλέπουν κάγκελα και χόρτα! Αυτή η άθλια κατάσταση θα αλλάξει, όταν γίνω Δήμαρχος. Θα πάω σε όλους τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους και ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν! Όσο για τους υπευθύνους, αντί να σπαταλούν χρόνο σε κυνήγι μαγισσών, να κάτσουν να σκεφτούν και να μου προτείνουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση”.

Πληροφορίες από aftodioikisi.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα