Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα ζήτησε ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου, διαμηνύοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός λόγω των δημοσκοπήσεων. Εξήγγειλε μείωση φόρων- κίνητρα για επενδύσει.

Ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου ώστε την επόμενη ημέρα να υπάρχει μία σταθερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει γρήγορα και αποφασιστικά μεταρρυθμίσεις, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα όπου στην πρώτη θεματική προεκλογική εκδήλωση παρουσίασε το σχέδιο του με έμφαση στη μείωση φόρων και στα κίνητρα για επενδύσεις, που θα φέρουν -όπως τόνισε- δουλειές.

Υποστήριξε δε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επανάληψη όσων οι πολίτες καταδίκασαν στις 26 Μαϊου και έκανε λόγο για προγραμματική φτώχεια του κυβερνώντος κόμματος, που το ωθεί να διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ. “Είναι μάταιο ν’ απαντάς σε ένα χαλασμένο μαγνητόφωνο συνθημάτων” σχολίασε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για προπαγάνδα κατά της ΝΔ.

“Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα, είναι σταθερή κυβέρνηση και αποφασιστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η οικονομία μας προπαντός απαιτεί σωστές αποφάσεις και γρήγορα αποτελέσματα. Για να τα πετύχω αυτά χρειάζομαι και σας ζητώ μια ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου” είπε ο κ.Μητσοτάκης. Το σύνθημα της εκδήλωσης εξάλλου ήταν “ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα” και ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε εμμέσως πλην σαφώς το στόχο της αυτοδυναμία, ενώ διαμήνυσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός λόγω των δημοσκοπήσεων.

Χαρακτήρισε άλλωστε κρίσιμες τις εκλογές του Ιουλίου και τόνισε ότι η έκβαση τους “θα εξαρτηθεί απόλυτα από την κινητοποίηση και την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Γιατί σε καμία εκλογή δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα. Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που έφτασαν και ψήφισαν στην κάλπη.”

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι ζητά ισχυρή εντολή “από όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές” γιατί όπως τόνισε: “σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους, ούτε για πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο.” Σημείωσε ότι ο ίδιος πάντα υπήρξε ήπιος και η διάθεση του συναινετική, θέλοντας να δείξει ότι παραμένει πιστός στην αρχή του περί ευρύτερων συγκλίσεων, υποστήριξε όμως ότι “οι καιροί απαιτούν ένα δυνατό χέρι στο τιμόνι της πατρίδας.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η επιλογή στις 7 Ιουλίου είναι μεταξύ του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο περιέγραψε ως εξής: “Φόροι, φόροι και πάλι φόροι ώστε να παράγονται τεράστια πλεονάσματα από τον στραγγαλισμό της οικονομίας και της μεσαίας τάξης”, και μεταξύ του σχεδίου της ΝΔ, το οποίο όρισε στο τρίπτυχο: “Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές.”

Τέσσερις τρόποι για προσέλκυση επενδύσεων και δέσμευση για το Ελληνικό

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για τέσσερις τρόπους να έλθουν επενδύσεις:

Πρώτον, με μείωση των φόρων ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

Δεύτερον, με την απελευθέρωση απ’ τα γρανάζια της γραφειοκρατίας: “Η ηλεκτρονική υπογραφή καθιερώνεται για πολίτες και επιχειρήσεις. Οι αδειοδοτήσεις θα πάψουν να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, καθώς θα έχουν ρητές προθεσμίες και θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Ενώ σε περίπτωση προσφυγών, οι υποθέσεις επενδύσεων θα εκδικάζονται γρήγορα σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων” είπε. Σημείωσε όμως ότι χρειάζεται και πολιτική βούληση. Έφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό και δεσμεύτηκε ότι οι δύο αποφάσεις που εκκρεμούν για την υλοποίηση του “θα υπογραφούν την πρώτη κιόλας εβδομάδα, εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.”

Τρίτον, είπε ο κ.Μητοστάκης, “το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης.” Ειδικότερα σχολίασε ότι: “Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε, βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.”

Τέταρτον, για επενδύσεις τόνισε θα πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της ρευστότητας. Ανέφερε ότι “οι προσδοκίες των αγορών για μια καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που αν διατηρηθεί κι ενισχυθεί θα μειώσει ευθέως και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.” Και τόνισε ότι θα αποκατασταθεί επίσης, η ρευστότητα και με την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και με την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε επίσης ότι “η εργατική νομοθεσία θα τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους συνεπείς εργοδότες” και ότι οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους.

Τέσσερις δέσμες μείωσης φόρων

Αναφέρθηκε και σε τέσσερις δέσμες συγκεκριμένων μέτρων μείωσης της φορολογίας

1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου. “Καταργούμε την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

2ον. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και 2.000 ενίσχυση στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

3ον. Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Και οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.

Και 4ον. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα. Δίνονται κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων και τόνισε ότι αυτές οι εκφράσεις της παραγωγικής όπως είπε Ελλάδας “υπάρχουν και ζητούν ένα μόνο πράγμα: την ευκαιρία να αναπτυχθούν. Με λιγότερους φόρους, λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερη ιδεοληψία.”


ΣΥΡΙΖΑ: Για άλλη μια φορά φόρεσε το προσωπείο του μετριοπαθούς

Για άλλη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης φόρεσε το προσωπείο του μετριοπαθούς. Εκφώνησε μια έκθεση ιδεών, ανέφερε διάφορες γενικολογίες, προσπαθώντας να κρύψει το πραγματικό του πρόγραμμα, αναφέρει σε σχόλι΄’ο του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, πίσω από το «συμβόλαιο εργαζομένων-επιχειρήσεων», κρύβεται η επταήμερη εργασία, το «ξεπερασμένο οχτάωρο», η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Πίσω από το «θέλουμε ανάπτυξη κι όχι επιδόματα», κρύβεται η κατάργηση επιδομάτων. Πίσω από την «έκρηξη επενδύσεων», που θα γίνει με έναν μαγικό τρόπο, που μόνο ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει, κρύβονται τα τεράστια ελλείμματα, η θηριώδης ανεργία, η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης που παρέδωσε το κόμμα του, το 2015. Όσο κι αν κοπιάζει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, οι αλήθειες τους ξεφεύγουν, καταλήγει το σχόλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα