Μητσοτάκης: Καμία αξιοποίηση Βενιζέλου, καμία συνεργασία με Βελόπουλο

Μητσοτάκης: Καμία αξιοποίηση Βενιζέλου, καμία συνεργασία με Βελόπουλο
Φωτογραφία από παλαιότερη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 Eurokinissi

Το στόχο της αυτοδυναμίας “έδειξε” πλέον ξεκάθαρα ο πρόεδρος της ΝΔ. Φιλοδοξία του να μην μπει ΧΑ και Βελόπουλος στη Βουλή. Τι είπε για το ΚΙΝΑΛ. Ανάπτυξη για όλους ή μιζέρια με μοίρασμα της φτώχειας το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Η ΝΔ δε θα πάει στη Βουλή αυτή την εβδομάδα και δε συναινεί στην αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, “δείχνοντας” πλέον ξεκάθαρα το στόχο της αυτοδυναμίας.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στον Ant1, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε με νόημα την ανάγκη σταθερής κυβέρνησης για να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός νόμος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να συνεργαστεί με το κόμμα Βελόπουλου, το κόμμα Βαρουφάκη, αλλά ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, ενώ άφησε μετέωρο το ερώτημα όσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής.

Δήλωσε πάντως κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα συμμετοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας έτσι και επίσημα το ρεπορτάζ του News 24/7, αλλά και κανένα θέμα μετέπειτα ή άλλης αξιοποίησης του. Κράτησε εξάλλου αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στο ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας το σεβασμό του και για τον κ.Βενιζέλο και για τη Φώφη Γεννηματά.

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την φιλοδοξία στην επόμενη Βουλή να μην μπει ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε το κόμμα Βελόπουλου, εκτιμώντας ότι αποδείχθηκε ήδη στην ευρωκάλπη πως μέσα από την πατριωτική μετριοπάθεια που εκφράζει ένα παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα όπως η ΝΔ μπορεί να περιοριστεί η ακροδεξιά.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ δε θα συναινέσει στην παράνομη και αντισυνταγματική όπως υποστήριξε αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης ενώ έχουν προαναγγελθεί εκλογές, και ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα πάει στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, που ξανα ανοίγει.

“Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτή την εβδομάδα. Θα πάμε αύριο στη Βουλή θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείς να μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής που δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει -γιατί αυτό είχε πει ο κ.Τσίπρας -και ανοίγει την τελευταία στιγμή για μία σειρά από διευθέτησεις. Να τα κάνουν μόνοι τους, θα τα κάνουν χωρίς εμάς” δήλωσε.

“Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ανάπτυξη για όλους ή μία μιζέρια όπου μοιράζουμε τη φτώχεια μας” υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας μία διαφορετική προεκλογική εκστρατεία χωρίς ανοιχτές συγκεντρώσεις αλλά με έμφαση στο διάλογο με τους πολίτες. “Δεν θα κάνουμε τις κλασικές συγκεντρώσεις, όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Ξέρετε ότι είναι η χαρά των σκηνοθετών, πως θα δείξουμε παραπάνω κόσμο από αυτόν που έχουμε” είπε χαρακτηριστικά.

Debate μόνο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς- Και εξωκοινοβουλευτικοί στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε έτοιμος και για debate με τον κ.Τσίπρα, όχι όμως οι δυο τους αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς: “Δεν βλέπω το λόγο γιατί σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία να μη συζητήσουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, όχι οι δυο μας, όλοι μαζί”.

Προανήγγειλε ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα έχουν πολλά νέα πρόσωπα, επισήμανε όμως ότι η ανανέωση είναι τελικά στο χέρι των πολιτών. Σημείωσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ήταν ανανεωμένο κατά 70% και το γεγονός ότι εξελέγησαν τελικά λίγα νέα πρόσωπα εγείρει το ερώτημα κατά πόσον η διαδικασία του σταυρού στις ευρωεκλογές είναι το σωστό, αφήνοντας έτσι ανοιχτό να αλλάξει αυτό το σύστημα που είχε υιοθετήσει ο Αντώνης Σαμαράς το 2014.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση του θα έχει κυρίως νέα πρόσωπα, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε: “Θα επιδιώξω μία κυβέρνηση που θα κάνει πράξη τη σύνθεση,την εμπειρία και την ανανέωση. Θεωρώ ότι η ΝΔ έχει ένα πολύ αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό, η κυβέρνηση θα είναι όμως μπολιασμένη με πολλά νέα πρόσωπα και έχω υπόψη μου μία νέα οργάνωση της κυβέρνησης που θα δίνει ευκαιρίες και σε πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς συμπολίτες που θέλουν να προσφέρουν, ενδεχομένως από λίγο χαμηλότερες θέσεις, για να μπορεί να γίνει η σύνδεση μεταξύ της πολιτικής λογοδοσίας που είναι απαραίτητη σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά και της ανάγκης να μπολιάσουμε την πολιτική με νέα πρόσωπα”.

Δε θα απολύσω δημοσίους υπαλλήλους, δε θα καταργήσω τις 120 δόσεις, δε θα κλείσω την ΕΡΤ

Ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ δε θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους και τόνισε: “Το αίτημα για επανίδρυση του κράτους παραμένει επίκαιρο αλλά θα γίνει πράξη με τους δημοσίους υπαλλήλους συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια και τίποτα δεν με ενοχλεί περισσότερο από τη μαύρη προπαγάνδα που επαναλαμβάνει μονότονα ότι ο Μητσοτάκης θα διώξει δημοσίους υπαλλήλους θα φέρει την επταήμερη εργασία και διάφορα άλλα”.

Τόνισε ότι δεν θα καταργήσει τις 120 δόσεις, υπενθυμίζοντας ότι πρώτος ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη ρύθμισης για τους οφειλέτες από τη ΔΕΘ το 2017 και εξήγησε ότι ο κ.Βρούτσης αυτό που είπε ήταν πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο αυτούς που έχουν οφειλές, αλλά πρέπει να κάνουμε και κάτι για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει ζήτημα να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά υπάρχει ζήτημα εξυγίανσης της και σεβασμού στα χρήματα του φορολογούμενου. “Δεν θα είχα να κερδίσω τίποτα από το να μετατρέψω την ΕΡΤ την επόμενη ημέρα σε ένα μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας υπέρ της ΝΔ” είπε ο κ.Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι: “θα έκανε ελάχιστα νούμερα τηλεθέασης, θα στοίχιζε πολύ ακριβά και δεν θα μπορούσε να επιτελέσει το ρόλο της”.

Μακριά από εμένα ο ρεβανσισμός

Ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του κόμματος Αριστοτέλη Αιβαλιώτη που είχε συγκρίνει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον το κυβερνών κόμμα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές “αιχμαλώτους πολέμου”. Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για “πολύ άκομψο χιούμορ” και δήλωσε: “Μακριά από εμένα οποιοσδήποτε ρεβανσισμός, οποιαδήποτε αισθηση ότι ερχόμαστε να εκδικηθούμε αυτούς που μπορεί να έβλαψαν τη χώρα. Θα κοιτάξουμε μπροστά θα είμαστε αφοσιωμένοι στο πρόγραμμά μας. Θα κριθούμε από τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και έχουμε χρέος την επόμενη μέρα να είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα