Μητσοτάκης: Τον Σεπτέμβριο το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο

Μητσοτάκης: Τον Σεπτέμβριο το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο
Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι η Βουλή δε θα κλείσει τον Αύγουστο και τόνισε ότι δε θα κόψει τις συντάξεις. “Νεύμα” για Στουρνάρα. Ντιμπέιτ μόνο με όλους τους αρχηγούς. Νέο μήνυμα κατά της ακροδεξιάς και για την ανάγκη αυτοδυναμίας

“Η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι. Έχουμε κανονικό νομοθετικό έργο, το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και μεσοπρόθεσμο και η μείωση φόρων ξεκινά από το 2020, από τον προϋπολογισμό” δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%. Ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. Σημείωσε ότι για το 2019 δεν υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, για να επιτευχθεί ο στόχος πλεονάσματος 3,5%, ωστόσο επανέλαβε τη βούληση του για μείωση των πρωτογενών. 

Εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι θα δείξουν κατανόηση και πως μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί με αξιοπιστία τη μείωση των πλεονασμάτων. Στο μεσοπρόθεσμο στην 4ετία θα περιγράψουμε τον χρονισμό και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει και αντέτεινε πως το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη.

Νεύμα για Στουρνάρα

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πολύ καλός κεντρικός τραπεζίτης είπε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για τις σχέσεις της μαζί του, κάτι που ερμηνεύθηκε ως προάγγελος ανανέωση της θητείας του κεντρικού τραπεζίτη η οποία λήγει το 2020. 
Στο τέλος του έτους θα λήξει η θητεία των επιτρόπων, ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε πολύ καλό επίτροπο το Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μίλησε, τέλος, με θερμά λόγια για τον Παναγιώτη Πικραμμένο αλλά απέφυγε να αποκαλύψει εάν θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς

Η ΝΔ είναι η μετριοπαθής πατριωτική δύναμη, τόνισε επίσης, καλώντας τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τη ΝΔ και να μην επιλέξουν κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά ή στην άκρα δεξιά.

Επέμεινε για ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει για τα πεπραγμένα του τα προηγούμενα χρόνια. Είπε ότι δεν θα κάνει ντιμπέιτ μόνο με τον πρωθυπουργό καθώς αντίπαλοί του είναι όλοι οι αρχηγοί.

“Όσοι έχουν προγραμματίσει διακοπές να πάνε στις κάλπες”

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές, σημειώνοντας πως αν δεν εκλεγεί μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Είπε χαρακτηριστικά πως η κάλπη ξεκινά από το «μηδέν» και κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει διακοπές, ειδικά τους συνταξιούχους, να πάνε στις κάλπες.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε μήνα, προανήγγειλε ο κ.Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι στόχος του είναι όσο μπορεί -μια φορά το μήνα, εάν είναι δυνατόν- να συζητά με τους πολίτες και να μην είναι «κλεισμένος» στο Μ. Μαξίμου σε προστατευμένο περιβάλλον από συμβούλους – κόλακες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Θα ζητήσω να επιστρέψουν οι εταιρικές καταθέσεις στην Ελλάδα, αφού θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις στη φορολογία και για επενδύσεις και για την επιβράβευση των εργαζομένων τους, τόνισε ο επίσης ο κ.Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του.

Για τη φοροδιαφυγή σημείωσε ότι θα στοχεύσει σε επιχειρήσεις και θα ζητά αποδείξεις από την ταβέρνα ή υδραυλικούς, και όχι από τα σούπερ μάρκετ για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

“Η ΝΔ δε θα μειώσει τις συντάξεις”

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο, δήλωσε και πρόσθεσε: “Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. Κατηγόρησε δε, τον κ. Τσίπρα για fake news και ότι διαστρεβλώνει τα όσα λέει.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες, πρόσθεσε. Τόνισε πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Ανέφερε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες, είπε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών εκπαιδευτικών και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας, δήλωσε τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα