Μπακογιάννη: Η πρωτιά της ΝΔ θα είναι μήνυμα στην αντιπολίτευση

Μπακογιάννη: Η πρωτιά της ΝΔ θα είναι μήνυμα στην αντιπολίτευση
Ντόρα Μπακογιάννη George Vitsaras / SOOC

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη διατράνωσε τη σιγουριά της για την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.

«Είναι σημαντική εθνική κάλπη οι εκλογές της 21ης Μαΐου», ισχυρίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η ΝΔ θα τηρήσει τη συνταγματική τάξη ενώ σημειώνει πως είναι υπαρκτό σεναριο αυτό της «κυβέρνησης των ηττημένων» παρά τις σχετικές διαψεύσεις του Αλέξη Τσίπρα. “Η χώρα και οι πολίτες έχουν και στο παρελθόν λάβει διαβεβαιώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να τις δουν να καταρρέουν”, αναφέρει.

Αναλυτικά τονίζει: “Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει την κάλπη της 21ης Μαΐου υπεύθυνα και σοβαρά. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μία από τις πολλές κάλπες, δεν είναι πρόβα εκλογών, δεν πάμε να κάνουμε πειραματισμούς, όπως πειραματίζεται η αντιπολίτευση.

Είναι η σημαντική εθνική κάλπη. Όπως γνωρίζετε εμείς δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική διότι θεωρούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερό τιμόνι. Από εκεί και πέρα όμως ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα τηρήσουμε την συνταγματική τάξη. Θα ακολουθήσουμε τις συνταγματικές διαδικασίες και θα σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στους πολίτες και στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια εντολή για εμάς αλλά και ένα μήνυμα για την αντιπολίτευση.

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού “κυβέρνησης των ηττημένων” η κα Μπακογιάννη υπογραμμίζει: “Η απλή αναλογική μεθοδεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν μια τετραετία, αφού είχε εκλεγεί δύο φορές με την ενισχυμένη αναλογική, και είναι κάτι στο οποίο η αντιπολίτευση βασίζεται, παραγνωρίζοντας τις πρακτικές δυσκολίες, οι οποίες είναι πολιτικής φύσης και απλών μαθηματικών.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να το διαψεύδει, το ερώτημα όμως είναι τι αξιοπιστία έχει μια τέτοια δήλωση του κ. Τσίπρα, ή του κ. Βαρουφάκη. Η χώρα και οι πολίτες έχουν και στο παρελθόν λάβει διαβεβαιώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να τις δουν να καταρρέουν. Συνεπώς, και δεδομένης της παραφωνίας στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για αυτό το θέμα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ούτε αξιοπιστία, ούτε βεβαιότητα. Προχθές μάλιστα ο κ. Τσίπρας μίλησε για κυβέρνηση με ανοχή κομμάτων. Από την άλλη ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ποιος θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον να μας πείσει για τις όποιες προθέσεις του.

Τέλος, για το ζήτημα της αξιοπιστίας του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει: “Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που έχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Αυτό είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες το γνωρίζουν καλά αυτό. Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έκανε πράξη τις δεσμεύσεις της. Το προεκλογικό πρόγραμμα του 2019 εφαρμόστηκε, και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για παρέκκλιση. Όμως αυτό δεν έγινε. Το αντίθετο, προσαρμοστήκαμε στις ανάγκες, στις κρίσεις, και εφαρμόσαμε όλα όσα είχαμε υποσχεθεί.

Είπαμε θα μειώσουμε τους φόρους, το κάναμε. Είπαμε θα μειώσουμε την ανεργία, το κάναμε. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, αυξήσαμε τρεις φορές το κατώτατο μισθό και αναβαθμίσαμε το εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον με επενδύσεις, καινοτομία και ψηφιακά εργαλεία. Αυτή την βεβαιότητα, αυτή την αξιοπιστία μπορεί να περιμένει ο πολίτης από εμάς, και από το πρόγραμμα μας την επόμενη μέρα των εκλογών”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα