Θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα μετά την ομολογία Μιχαλολιάκου

Θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα μετά την ομολογία Μιχαλολιάκου

Την άμεση αντίδραση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ποινική ευθύνη

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ομολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα , παραμονή της συμπλήρωσης δύο ετών από το στυγερό έγκλημα.

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε ότι η ομολογία εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίζεται και επιθυμεί ένα κράτος δικαίου, σειρά πήρε το ΠΑΣΟΚ το οποίο ζητά την ψήφο των πολιτών για να γίνει το ίδιο τρίτη δύναμη και να μην ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή.

"Μετά τη σημερινή απροκάλυπτη ομολογία ουδείς δικαιούται να πει ότι παραπλανήθηκε. Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι επιβράβευση των εγκληματικών πράξεών της. Το καθήκον όλων είναι να αγωνισθούν ώστε την Κυριακή να μη δοθεί η δυνατότητα στον αρχηγό μιας εγκληματικής συμμορίας, να διεκδικήσει την τρίτη διερευνητική εντολή", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

"Η μισή «ανάληψη» της ευθύνης - πολιτική μόνον, αλλά όχι και ποινική - από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και μάλιστα με καθυστέρηση δύο χρόνων, αποκαλύπτει την απύθμενη θρασυδειλία και το απεχθές πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον κυνισμό των καθαρά προεκλογικών σκοπιμοτήτων της προκλητικής ομολογίας. Μέχρι πρότινος επιχειρούσαν να εμφανιστούν αθώοι του αίματος. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν όμως καταδικαστεί. Και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στις εκλογές της Κυριακής", αναφέρουν οι ΑΝΕΛ.

"Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία" τονίζει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι "η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες".

Η ομολογία Μιχαλολιάκου αποδεικνύει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα «δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της νεοναζιστικής οργάνωσης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας ενόψει των δύο χρόνων από τη δολοφονία αλλά και με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή  και Νέα Δημοκρατία, με σχετική ανακοίνωση, στέλνει το μήνυμα κατά της τιμωρητικής ψήφου στα κόμματα των άκρων που βλάπτουν τη δημοκρατία και σημειώνει ότι "η υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται με πράξεις και διαρκή επαγρύπνηση".

«Ανατριχιάσαμε από την ξεδιάντροπη δήλωση ανάληψης ευθύνης για το θάνατο του Παύλου Φύσσα από τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μια προκλητική ομολογία που γίνεται μέσα στην προεκλογική περίοδο με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν τρομοκρατείται, αλλά χαλυβδώνεται η δημοκρατική της συνείδηση. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μαχόμαστε κατά του φασισμού και της βίας, όποια μορφή και αν έχουν. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται με πράξεις και διαρκή επαγρύπνηση. Επιβεβαιώνεται, επιπλέον, ότι η ψήφος τιμωρίας που ενισχύει τα κόμματα των άκρων, βλάπτει τη δημοκρατία. Ας το αναλογιστούν αυτό, οι πολίτες που επιθυμούν η Ελλάδα να πάει μπροστά με συνεργασία, συναίνεση και σταθερότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Παύλος Φύσσας
SHARE:

24Media Network