Μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για ένα... βίντεο

Μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για ένα... βίντεο

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει ότι ο Ιφ. Αμυράς, ο οποίος κάλεσε μέσω βίντεο σε αντάρτικο πόλεων είναι "στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ". Οργισμένη διάψευση από την Κουμουνδούρου (Vid)

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε βίντεο το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο από φερόμενο ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιαννης Μιχελάκης κάνει λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη και καταγγέλλει τον κ. Ιφικράτη Αμυρά, τον οποίο αναφέρει ως "στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ" πως σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.

Ο κ. Μιχελάκης κάνει μάλιστα λόγο για προνομιακή σχέση του κ. Αμυρά με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο κ. Αμυράς αρχικά, σύμφωνα με τη ΝΔ, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύτηκε στις 21/4 στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας "Αυγή", και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει. Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει" καταγγέλλει ο κ. Μιχελάκης τονίζοντας πως "το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες, άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων, συγκλονίζει τους Έλληνες.Οι πρακτικές, όμως, αυτές δεν θα περάσουν!".

ΣΥΡΙΖΑ: "Καμία σχέση μαζί μας"

Ουδεμία σχέση έχει ο κ.Ι.Αμυράς με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ.Γ.Μιχελάκη.

Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανακοίνωση του κ.Μιχελάκη, "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα"… Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως. Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά".

Στη συνέχεια, ακολούθησε και νέα ανακοίνωση από τη ΝΔ και τον Γιάννη Μιχελάκη:

"Για ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας, ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της δικής του εμπλοκής επιχειρεί, λέγοντας… παροιμίες, να το υποβαθμίσει.

Ας απαντήσει ευθέως:

1.Ήταν ή δεν ήταν ο Ιφικράτης Αμυράς στη λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως δημοσιεύτηκε πριν λογοκριθεί, στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας “Αυγή”;

2.Νομιμοποίησαν ή όχι πολιτικά τον Ιφικράτη Αμυρά και τις απόψεις του, δίνοντάς του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής κ. Λαφαζάνης; Στη συνέντευξή του αυτή, μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης ζητά το αδιανόητο, να βγει η Ελλάδα άμεσα από την Ευρωζώνη και να τυπώσει εθνικό νόμισμα.

3.Γιατί μετά το σάλο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέγραψε και δεν αποκήρυξε τις απόψεις του στελέχους του για αντάρτικο πόλεων; Έχει, πάντως, την ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή.

4.Γιατί δεν καταγγέλλει ανοιχτά και ξεκάθαρα και άλλες επικίνδυνες απόψεις στελεχών του που στηρίζουν πολιτικά τον καταδικασμένο, τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα;

5.Και τέλος, γιατί δεν καταδικάζει ευθέως και ανοιχτά τις συμμορίες κουκουλοφόρων που καίνε, λεηλατούν και τρομοκρατούν το κέντρο της Αθήνας;", καταλήγει. 

Παπαδημούλης: ''Δεν ήταν ποτέ στέλεχός μας''

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε και για το θέμα που έχει προκύψει με τον Ιφικράτη Αμυρά: "Ούτε ήταν ούτε είναι υποψήφιος, ούτε έχει υπάρξει ποτέ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ", είπε.

Ακολούθησε μάλιστα και ακόμα μία επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, στις οποίες ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας και σε μια στιγμή που κορυφώνεται η κρίση της ευρωπαϊκής οικονομίας, το γεγονός ότι η ΝΔ επιλέγει για μια ακόμη φορά την αναξιοπιστία, τα επικίνδυνα ψεύδη και τις ανακρίβειες και όχι την πραγματική πολιτική αντιπαράθεση, είναι ενδεικτικό της πολιτικής της γύμνιας, της κρυφής της μνημονιακής ατζέντας και του ντελίριου πανικού στον οποίο έχει περιέλθει", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με τον Ιφικράτη Αμυρά.

"Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και περαστικά στην ηγεσία της ΝΔ", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργάνωση Επαν. Στρατού

SHARE:

24Media Network