Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές: Νυν υπέρ πάντων ο αγών για την ευρωκάλπη. Τα διλήμματα του Σαμαρά

Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές: Νυν υπέρ πάντων ο αγών για την ευρωκάλπη. Τα διλήμματα του Σαμαρά
Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τις πρώτες πρωίνές ώρες της Δευτέρας 19 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Πόλωση, περισσότερη πόλωση, με στόχο τις ευρωεκλογές, εκεί όπου θα δοθεί η πραγματική πολιτική μάχη. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

της Βίκυς Σαμαρά

Μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών και την ανακούφιση που έφερε στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας η διάψευση της αρχικής εικόνας των exit poll σε Αθήνα και Αττική περί σαφούς προβαδίσματος των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ανεβάζει καθημερινά ένα τόνο τις επιθέσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ ήταν εξαρχής χτισμένη πάνω στο δίλημμα σταθερότητα ή χάος, το οποίο πήγε ένα βήμα παραπέρα ο κ.Σαμαράς ήδη την περασμένη Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας πολιτική ανωμαλία το χαρακτήρα ανατροπής της κυβέρνησης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Τα σενάρια πάντως περί πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο σε περίπτωση ήττας στις ευρωεκλογές διαψεύστηκαν χθες, αν και συζητήθηκαν πολύ σοβαρά το Σάββατο και το μεσημέρι της Κυριακής ως ένα μέσο πίεσης προς τους ψηφοφόρους σε περίπτωση που το πολιτικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών ήταν συντριπτικό.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει πως ο κ.Σαμαράς δε θα συνεχίσει να θέτει και μάλιστα ακόμη πιο επιτακτικά τις ημέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή το δίλημμα στους ψηφοφόρους, επιρρίπτοντας όμως την ευθύνη για τη μετατροπή της ευρωκάλπης σε ορόσημο των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων στην Κουμουνδούρου. Αντίθετα η Ν.Δ θα πάει στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κινούμενη στους χαμηλούς τόνους, με τους οποίους αντιμετώπισε το χθεσινό αποτέλεσμα ο κ.Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα θα είναι ομιλητής μαζί με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε εκδήλωση στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και στη συνέχεια θα του παραθέσει δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Για αύριο είχε προγραμματιστεί η παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού σχεδίου από τον κ.Σαμαρά, η οποία επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή και αναβλήθηκε για να μη χαθεί επικοινωνιακά λόγω της κυκλοφορίας των κυριακάτικων εφημερίδων μία ημέρα νωρίτερα. Αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα