Δούκας – Μπακογιάννης: Τι συμφώνησαν στην πρώτη συνάντησή τους μετά τις εκλογές

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ INTIME NEWS ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Χάρης Δούκας και ο απερχόμενος Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκαν σε καλό κλίμα και συμφώνησαν να υπάρξει ομαλή μετάβαση στον δήμο Αθηναίων.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας συνάντησε το πρωί της Παρασκευής τον απερχόμενο Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη στο γραφείο του στην πλατεία Κοτζιά.

Οι δυο τους συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία και συναντήσεις των ομάδων εργασίας των δύο πλευρών με στόχο μια ομαλή μετάβαση.

“Καλωσορίσαμε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Χάρη Δούκα στο Δημαρχείο, οργανώσαμε τις ομάδες μας και ξεκινήσαμε τη μετάβαση. Από την πλευρά μας με απόλυτη διαθεσιμότητα και διαφάνεια, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα για την Αθήνα. Η ατζέντα είναι μεγάλη”, έγραψε σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση των δύο.

Κάμερες και διπλή ανάπλαση

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο νέος δήμαρχος έθεσε τις προτεραιότητές του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τόνισε πως το debate ήταν καταλυτικό για την επικράτησή του έναντι του κ. Μπακογιάννη διότι, όπως είπε, “είχα ένα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας”. “Οι ψηφοφόροι επέλεξαν μια πρόταση συνολική και μια πρόταση για τα απλά, τα μικρά, τα καθημερινά, όπως το πράσινο, την ασφάλεια, την καθαριότητα”, είπε.

Ο κ. Δούκας ανέφερε πως η διπλή ανάπλαση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα έργο κοστολογημένο που υπήρχε και στην πρότασή του, το οποίο θα προχωρήσει κανονικά. Πρόσθεσε πως έχει κάποιες σκέψεις για τη Λεωφόρο, ίσως να διατηρηθεί μια μικρή κερκίδα και να δημιουργηθεί ένα μικρό γήπεδο για τα παιδιά.

Για τις κάμερες επανέλαβε πως δεν είναι προτεραιότητά του. “Στις Βρυξέλλες υπήρχαν κάμερες αλλά το τρομοκρατικό έγινε. Η ουσία είναι οι κάμερες να είναι συνεπικουρικές και η αστυνομία να δουλεύει για την αποτροπή. Χρειάζεται ασφάλεια με αστυνόμευση, συνεπικουρικές κάμερες, φωτισμό και κοινωνική ένταξη, σε συνολικό πακέτο”. Ο κ. Δούκας υπογράμμισε πως η νίκη του είναι “νίκη της Αθήνας”. Απαντώντας για το πολιτικό μήνυμα πίσω από την επικράτησή του, είπε πως “τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώματα, αφορούν όλους τους πολίτες και τους καλούμε για συνεργασία για να λύσουμε τα θέματα. Είμαι μια επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά το ψηφοδέλτιο ήταν 50% ΠΑΣΟΚ και 50% από άλλα κόμματα και σχηματισμούς”.

Άνοιγμα της Βασιλίσσης Όλγας – γραφείο για την ενεργειακή φτώχια

Επέμεινε στις προτεραιότητές του ως δήμαρχος, αναφέροντας πως ψηφίστηκε από ψηφοφόρους διαφορετικών κομμάτων. Στάθηκε δε στο ότι θα ανοίξει ξανά η Βασιλίσσης Όλγας ενώ θα δημιουργηθεί γραφείο για τα ευάλωτα νοικοκυριά. “Έχω ένα άγχος για να φέρω εις πέρας αυτά που έχω πει. Θα ανοίξω τη Βασ. Όλγας και θα φτιάξω ένα γραφείο αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχιας για να δώσουμε ρεύμα σε πολύ χαμηλή τιμή για τα φτωχά, τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά”, κατέληξε.

Σε κάθε περίπτωση, με την επικράτηση του κ. Δούκα “ζεστάθηκε” για τα καλά η συζήτηση για ενδεχόμενες συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο των προοδευτικών – σοσιαλιστικών δυνάμεων, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται μπροστά σε δομικά ερωτήματα. Το μεν ΠΑΣΟΚ δια του κ. Ανδρουλάκη επαναλαμβάνει πως στόχος του είναι να ηγηθεί των προοδευτικών δυνάμεων ως “συμπαγής” αντιπολιτευτική δύναμη, ο δε ΣΥΡΙΖΑ καλείται πρώτα να επιλύσει τα εσωτερικά του ζητήματα και εν συνεχεία να λάβει τις όποιες αποφάσεις. Οι επόμενες εκλογές αργούν μεν, ωστόσο η νίκη Δούκα ήταν ένα σημείο αναφοράς για το σήμερα αλλά και για το άμεσο μέλλον. Η στήριξη άλλωστε Ζαχαριάδη και η παρουσία του στο περίπτερο Δούκα μετά την ανατρεπτική νίκη του κόντρα στο “φαβορί”, μόνο ως τυχαία γεγονότα δεν μπορούν να εκληφθούν.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα