Επανακαμέτρηση ψήφων ζητά ο δήμαρχος στον Παλαμά, που πνίγηκε από τις πλημμύρες

Διαβάζεται σε 2'
Παλαμάς Καρδίτσας
Παλαμάς Καρδίτσας SOOC

Έντεκα ψήφοι έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Παλαμά Καρδίτσας, με τον νυν δήμαρχο να ζητά επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών 2023 στον Παλαμά Καρδίτσας, μία από τις περιοχές που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel.

Με καταμετρημένες όλες τις ψήφους, ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος συγκέντρωσε το 50,06%, ενώ ακολούθησε ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Σακελλαρίου, που συγκέντρωσε 49,94%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο «μονομάχων» του δεύτερου γύρου ήταν μόλις 11 ψήφοι, καθώς ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος πήρε 4.575 και ο πολιτικός αντίπαλός του 4.564.

Επίσης, στις κάλπες βρέθηκαν και 190 άκυρα ψηφοδέλτια και 179 λευκά ψηφοδέλτια.

Επανακαταμέτρηση ψήφων

Ο Γιώργος Σακελαρίου, αρχικά, με δηλώσεις του ευχαρίστησε τους δημότες του Παλαμά που τον εμπιστεύτηκαν για δύο τετραετίες. Δήλωσε, ακόμη, ότι ο συνδυασμός του και αυτός προσωπικά έδωσαν έναν αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες και ότι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό.

Όπως δήλωσε, θα στηρίξει την δημοτική αρχή που επέλεξαν οι Παλαμιώτες και θα κάνει υγιή και εποικοδομητική αντιπολίτευση και όχι αυτή που γινόταν μέχρι τώρα. Είπε, δε, ότι αν δεν υπήρχαν οι πλημμύρες το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Την Δευτέρα, ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αποφάσισε κατόπιν συσκέψεων να ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και επανέλεγχο της διαδικασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και μάλιστα όρισε δικηγόρο για να διερευνήσει τη σχετική διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα