Πλεύρης στον News 24/7 στους 88,6: Κινδυνεύω αν πάω μεσημέρι στην πλατεία Εξαρχείων

Πλεύρης στον News 24/7 στους 88,6: Κινδυνεύω αν πάω μεσημέρι στην πλατεία Εξαρχείων

“Με εγκαλούν στα social media ότι πήγα χαράματα. Δυστυχώς παρόλο που είμαι αιρετός δεν έχω τη δυνατότητα να πάω στην πλατεία Εξαρχείων μεσημέρι. Κινδυνεύω” είπε στο News 24/7 στους 88,6 o Θάνος Πλεύρης και εξήγησε πως το πρόβλημα λύνεται με αστυνόμευση.

“Δεν έχω τη δυνατότητα να πάω κανονική ώρα στην πλατεία Εξαρχείων γιατί κινδυνεύω, αυτό είναι το άβατο” είπε στο κεντρικό μαγκαζίνο του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 με τον Κώστα Σαρρηκώστα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας την κίνησή του να πάει στις 7 το πρωί στην πλατεία Εξαρχείων και να αναρτήσει σχετικό βίντεο στα social media

“Η κίνηση μου ήταν συμβολική ακριβώς για να δείξω ότι μπορώ να πάω μόνο όταν δεν υπάρχει κόσμος στην πλατεία και μάλιστα από τους συγκεκριμένους που μπορεί να δημιουργούν και επεισόδια, όχι ότι δεν πάνε και βέβαια και άλλοι πολίτες. Αλλά δεν μπορεί να πάει κάποιος πολιτικός, επώνυμος που δεν είναι αρεστός στην ιδεολογία του αναρχισμού, του αντεξουσιασμού” εξήγησε ο κ.Πλεύρης λέγοντας παράλληλα πως ούτε επώνυμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να πάνε έστω για έναν καφέ στην πλατεία Εξαρχείων, την ώρα που όπως είπε είναι η μοναδική πλατεία που δεν έχει επιλεγεί από κανένα πολιτικό κόμμα για προεκλογική συγκέντρωση, σε αντίθεση με όλες τις άλλες κεντρικές πλατείες της Αθήνας. 

“Ένα κομμάτι του ποινικού δικαίου ξέρει ότι δεν μπαίνει περιπολικό στην πλατεία και το εκμεταλλεύεται” συμπλήρωσε σημειώνοντας πως το ζήτημα θα λυθεί μέσω της αστυνόμευσης. “Η αστυνομία πρέπει να έχει την εντολή να κινείται σε όλους τους χώρους της ελληνικής επικράτειας, άρα και στα Εξάρχεια. Το πως θα το κάνει επιχειρησιακά είναι δικό της θέμα” είπε τονίζοντας έτσι πως χρειάζεται πολιτική βούληση. 

Τέλος, ερωτηθείς για το Πανεπιστημιακό άσυλο είπε πως πρέπει να καταργηθεί και η αστυνομία εφόσον τελούνται παράνομες πράξεις να μπορεί να επέμβει όπως σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο και υπηρεσία. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα