Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμασία μετεκλογικής στάσης Τσίπρα

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή του συνέντευξη τύπου, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή του συνέντευξη τύπου, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Αποδοκιμασία των πολιτών για μετεκλογική στάση Τσίπρα. Δείτε τη πρόθεση ψήφου που λαμβάνουν τα κόμματα

Οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αποδοκιμασία της μετεκλογικής στάσης του Αλέξη Τσίπρα δείχνει νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά από την RASS για τον "Ελεύθερο Τύπο".

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 20,5% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%.

Ωστόσο, "ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττει την απόρριψη σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το κατά πόσον η πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και τη στάση του κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων", αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σταθερή παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στο 6,2%, ενώ χαρακτηριστική είναι η μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ (4,8%) και της Χρυσής Αυγής (3,8%). Εκτός Βουλής παραμένουν η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Μεταξύ άλλων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 81,4% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Μάλιστα και το 80,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο το 17,95 κατά, ενώ και το 505 των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θέλουν παραμονή στο ευρώ.

Τέλος, το 66,1% δηλώνει ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση και το 32,4% ζητάει νέες εκλογές.

Η έρευνα της RASS διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Μαΐου) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Αναλυτικά:

*ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%

*ΝΔ: 19,4%

*ΠΑΣΟΚ: 11,8%

*Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,8%

*Δημοκρατική Αριστερά: 6,2%

*ΚΚΕ: 4,8%

*Χρυσή Αυγή: 3,8%

*Δημοκρατική Συμμαχία: 2,4%

*ΛΑΟΣ: 2%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι πολίτες στέλνουν κορυφή τον ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network