Ραγκούσης: Παραδοχή Θεοχάρη ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα

Ραγκούσης: Παραδοχή Θεοχάρη ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα
Γιάννης Ραγκούσης eurokinissi

Στην παραδοχή ότι οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν τα φτωχότερα στρώματα προχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης, εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης για τη φορολογία. Τι έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης στο twitter.

“Πράγματι, οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα χαμηλότερα νοικοκυριά ποσοστιαία στα εισοδήματά τους” ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο ο πρώην υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης για να απαντήσει στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Ραγκούση που επεσήμανε το γεγονός πως τα 6 δις. ευρώ επιπλέον που μπήκαν τους τελευταίους μήνες στα δημόσια ταμεία είναι από έμμεσους φόρους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στην ΕΡΤ1 σε κοινό πάνελ με τον κ. Θεοχάρη επεσήμανε ότι “4,5 δις. ευρώ επιπλέον μπήκαν στα δημόσια ταμεία της χώρας το 2022 κι άλλο 1,5 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2023 από τους έμμεσους φόρους που έχουν στραγγαλίσει τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η κυβέρνηση στήριξε αυτά τα οικονομικά στρώματα με το “καλάθι του νοικοκυριού”, το market pass και τις επιδοτήσεις στην ενέργεια., για να προσθέσει στη συνέχεια ότι “οι έμμεσοι φόροι πληρώνονται από τους πλούσιους”.

“Η Νέα Δημοκρατία που έχει εξαπολύσει μία μιντιακή τρομοκρατία για το θέμα των φόρων, είναι η κυβέρνηση που εισέπραξε τους τελευταίους 16 μήνες, έξι δις, ναι 6 δις επιπλέον έμμεσους φόρους. Από που; Πρωτίστως από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αυτό ακριβώς παραδέχονται και τα στελέχη της όπως ο κ. Θεοχάρης, όταν μιλούν ειλικρινά. Φοροκαταιγίδα 6 δις λοιπόν σε βάρος των μη προνομιούχων Ελληνίδων και Ελλήνων από την κυβέρνηση της δεξιάς.έγραψε ο κ. Ραγκούσης στο twitter.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα