ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο Θεοχάρης (Χάρης) Θεοχάρης (6 Αυγούστου 1970, Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών. Στις 9 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και έχει σπουδάσει μηχανικός λογισμικού στο Imperial College του Λονδίνου. Διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας. Το 2011, έγινε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Aπό από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών. Η απομάκρυνσή του αναφερόταν από τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πάουλ Τόμσεν, ως σημείο καμπής για τη μη ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι για πρώτη φορά στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Στις 19 Απριλίου 2016, ο Χάρης Θεοχάρης ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Στις 7 Ιουλίου 2016 ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την ονομασία Δημοκρατική Ευθύνη. Στο νέο κόμμα συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Στις 19 Οκτωβρίου 2016 διεγράφη από τη Δημοκρατική Ευθύνη. Παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής τα επόμενα δύο χρόνια. Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Χάρης Θεοχάρης

"Τουρισμός για όλους": Η παρέμβαση της Αρχής για το έργο που "έτρεξε" πρόωρα

Το Υπουργείο Τουρισμού πιάστηκε αδιάβαστο στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Πώς λειτούργησε η πλατφόρμα "Τουρισμός για όλους" με αποτέλεσμα την παρέμβαση της ΑΠΔΠΧ.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Ο Χάρης Θεοχάρης σχολιάζει την τουριστική "καμπάνια" του Μάτζικ Τζόνσον για την Ελλάδα

"Δεν είναι άσχετο με τις ενέργειες του υπουργείου πως ο Μάτζικ Τζόνσον βρίσκεται φέτος στην Ελλάδα", σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού σε ανάρτησή του στο Twitte.

Στην Αθήνα η 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ

Στην Αθήνα η 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ

Σκοπός της Συνάντησης είναι να τεθούν ιδέες και προοπτικές που θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό του μέλλοντος της Τουριστικής Βιομηχανίας. Οι εργασίες ξεκίνησαν με παρουσία Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Ahmed Al Khateeb.

Αμοιβαία αναγνώριση Πιστοποιητικών Εμβολιασμού από Ελλάδα και Σαουδική Αραβία

Με εκατέρωθεν έντονη διάθεση για ενίσχυση της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Χάρης Θεοχάρης

Χάρης Θεοχάρης: "Ανοίγουμε πανιά"

«Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια,» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο «εναρκτήριο λάκτισμα» του ελληνικού τουρισμού.

Θεοχάρης από Ρωσία: Υπό συζήτηση άρση υγειονομικών περιορισμών πριν τις 14 Μαΐου

Θεοχάρης από Ρωσία: Υπό συζήτηση άρση υγειονομικών περιορισμών πριν τις 14 Μαΐου

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις με τον Ρωσικό Οργανισμό Τουρισμού ώστε να εξομαλυνθεί το πτητικό έργο και πώς να επιτραπεί ακόμα πιο νωρίς η άρση κάποιων από τους υγειονομικούς περιορισμούς.

Νοτοπούλου: "Με ποιο σχέδιο ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός κ. Θεοχάρη;"

Νοτοπούλου: "Με ποιο σχέδιο ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός κ. Θεοχάρη;"

Για πειραματισμούς εις βάρος της δημόσιας υγείας και υπονόμευση του τουριστικού προϊόντος κατηγορεί τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Θεοχάρης στο Politico: Η συμβολή του τουρισμού στην εξάπλωση του ιού είναι της τάξης του 3%

Θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση από την ΕΕ ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καθιερωθεί το συντομότερο δυνατόν, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας στο Politico.