Σκανδαλίδης: Ιστορικό ατόπημα του Παπανδρέου η απόπειρα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ

Σκανδαλίδης: Ιστορικό ατόπημα του Παπανδρέου η απόπειρα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ

Πώς σχολιάζει τη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ από τον Γιώργο Παπανδρέου ο βουλευτής. Τι λέει για το ΠΑΣΟΚ και την επόμενη μέρα των εκλογών

«Ιστορικό ατόπημα είναι ένας Παπανδρέου να επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα που τον ανέδειξε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό και μάλιστα χωρίς να προτείνει άλλη πολιτική», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος του κινήματος στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας.

«Τα μνημόνια τα έφερε ο Γ. Παπανδρέου αλλά τα σχεδίασε και τα επέβαλε η καταστροφική πολιτική της ΝΔ που διπλασίασε το χρέος και πολλαπλασίασε το έλλειμμα μέσα σε τέσσερα χρόνια. Εκ των υστέρων η πολιτική επιλογή του 2010 παρά τα λάθη, τις παραλήψεις, τις ανακολουθίες, κράτησε τη χώρα όρθια. Η ιστορία οφείλει να τη δικαιώσει. Η αποδοκιμασία και η καταδίκη της, αφορά το ιστορικό ατόπημα ένας Παπανδρέου να επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα που τον ανέδειξε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό και μάλιστα χωρίς να προτείνει άλλη πολιτική», τονίζει ο κ.Σκανδαλίδης.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιοκτησία των αρχηγών του, που συγκυριακά βρίσκονται στο τιμόνι του», τονίζει ο κ.Σκανδαλίδης και προσθέτει ότι «παραμένει χώρος με επεξεργασμένη στρατηγική, με εσωτερική δυναμική, με κοινωνική δικτύωση, με σημαντικές δυνάμεις βάσης έχει αφ’ εαυτού του τη δύναμη της αναγέννησης, της ανασυγκρότησης. Δεν θα υποταχθεί στον αγώνα των αρχηγών.

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος επαναλαμβάνει ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του χρωστούν ένα Συνέδριο όπου η λαϊκή μας βάση θα πάρει οριστικές αποφάσεις για τα επόμενα κρίσιμα βήματα του κινήματος και της παράταξης. Ένα συνέδριο εφ’ όλης της ύλης είναι ανοιχτό για όλα τα θέματα… Ο λαός περιμένει την πρόταση για την επόμενη μέρα. Αυτή, βέβαια δεν μπορεί παρά να σημαίνει την επιστροφή στον προοδευτικό χώρο και μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση που προϋποθέτει την αναθεώρηση της μνημονιακής συνταγής».

Ο κ.Σκανδαλίδης τονίζει ότι «απεχθάνεται την κινδυνολογία, την καταστροφολογία και το φόβο που αποτελεί πάγια στρατηγική μιας αμετανόητης Δεξιάς. Αποσταθεροποιεί διεθνώς τη χώρα και ασεβεί στη λαϊκή ετυμηγορία. Από κει και πέρα πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος των αντιφάσεων του και κινούμενος ανάμεσα σε ένα ανέξοδο λαϊκισμό και μια μετέωρη προσαρμοστικότητα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες, αν δεν κάνει στροφή 180 μοιρών».

Ερωτηθείς υπό ποιες προϋποθέσεις θα αποδεχόταν μια πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκανδαλίδης σημειώνει πως «δεν υπάρχει συνεργασία χωρίς προγραμματική σύγκλιση. Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα είναι πάντα ανοιχτό ως δύναμη εθνικής ευθύνης και σταθερότητας σε συνεργασία με προοδευτικό χαρακτήρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειωθεί ομαλά στην πραγματικότητα δεν βλέπω το λόγο να μη συνεργαστούμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, ΠΑΣΟΚ, Κίνημα, Γιώργος Παπανδρέου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Παράταξης

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν κοινή κάθοδο με Γ. Παπανδρέου στις εκλογές

Σκανδαλίδης σε Παπανδρέου: Γιώργο μείνε, σε περιμένει αποδοκιμασία αν φύγεις

SHARE:

24Media Network