Σκέρτσος: Αστείο να χρεώνει ο Τσίπρας τον Βαρουφάκη στη ΝΔ

Σκέρτσος: Αστείο να χρεώνει ο Τσίπρας τον Βαρουφάκη στη ΝΔ
Ο Άκης Σκέρτσος. eurokinissi

Για “προβλήματα της αριστερής πολυκατοικίας” κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις αιχμές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ΜεΡΑ25 και ΚΚΕ

Στο Μέγαρο Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους με τη “φαγωμάρα” στο χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο, να κάνει λόγο για “προβλήματα της αριστερής πολυκατοικίας” και να αρνείται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ουσιαστικά βοηθά με τη στάση του τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι: “Ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξη του στις αρχές Απριλίου ζήτησε τη συνεργασία με τον Βαρουφάκη, αμετανόητος για το δράμα του 2015, σα να μην έχει μάθει απολύτως τίποτα. Το να χρεώνει τώρα στη Νέα Δημοκρατία τον Βαρουφάκη είναι αστείο. Βασικά ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ.Τσίπρας έκανε ευθέως άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ για κυβερνητική συνεργασία.

Μιλώντας στον Αντέννα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε καταρχήν ότι “εμείς απευθύνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.Είναι κατά τη γνώμη μου ρεαλιστική η δυνατότητα να συμφωνήσουμε, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, να φτιάξουμε με το ΠΑΣΟΚ μία κυβέρνησης μακράς πνοής. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα πράξουν τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πολιτική χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει”.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα χαρακτήρισε τον κ.Βαρουφάκη “παρτενέρ του κ. Μητσοτάκη”, ο οποίος έχει μόνη έννοια να του δίνει “πάσες” ξαναζεσταμένων συζητήσεων. Αιχμές άφησε και για το ΚΚΕ, λέγοντας: “Ας βγει το ΚΚΕ και ο Βαρουφάκης να πουν ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει εάν θα είναι άλλα τέσσερα χρόνια επάνω ο κ. Μητσοτάκης”.

Το Μαξίμου φυσικά άδραξε την ευκαιρία που του δίνουν οι δηλώσεις των κομμάτων της εξ αριστερών αντιπολίτευσης για να ηυποστηρίξει ότι “οι θιασώτες της απλής αναλογικής και των -έτσι χωρίς πρόγραμμα- κυβερνήσεων συνεργασίας είναι απλώς θιασώτες της ακυβερνησίας και της παραλυσίας”, όπως είπε ο κ.Σκέρτσος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι: “Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες μια Βαβέλ, ένα θέατρο του παραλόγου, το οποιο αναδεικνύει γιατί είναι επικίνδυνο να πάμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου με χαλαρή ψήφο.”

Ανέφερε ειδικότερα πως: “Από τη μια βλέπουμε τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αρχική αφωνία τους για το “σχέδιο Δημητρα” του πιθανού παλιού -νεου εταιρου τους Γιάνη Βαρουφάκη, να εφευρίσκουν απο 24ωρο σε 24ωρο και ένα καινούργιο μοντέλο για την “προοδευτική διακυβέρνηση”: πότε την βαφτιζουν “κυβερνηση των ηττημένων”, την άλλη μέρα “κυβέρνηση των νικητών”, την ονειρεύονται με τον Βαρουφάκη και το σχέδιο Δημητρα-δραχμή ή χωρίς τον Βαρουφάκη αλλά με την ανοχή του, άλλοτε την θέλουν με το ΠΑΣΟΚ ή με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ή και με την ανοχή του ΚΚΕ που ζητάει ασύντακτη έξοδο από την Ε.Ε. και ταυτόχρονα εντίμως χαρακτηρίζει ολο αυτο το αλαλούμ περί προοδευτικής διακυβέρνησης με μια λέξη : “μούφα”.

Από την άλλη βλέπουμε τον αρχηγο του ΠΑΣΟΚ να θέτει ως “κόκκινη” απαράβατη γραμμή τη μη συνεργασία με τον κ. Μητσοτακη, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη και να υπονοεί ουσιαστικά ότι κατάλληλος για την πρωθυπουργία είναι μόνο ο αρχηγός του τρίτου κόμματος ή κάποιος “άγνωστος Χ” που θα προκύψει από παρασκηνιακά μαγειρέματα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.”

Ο κ. Σκέρτσος απέρριψε εκ νέου την άποψη Ανδρουλάκη για άλλο πρωθυπουργό σε μία κυβέρνηση συνεργασίας πλην του προέδρου του πρώτου κόμματος, με το επιχείρημα ότι: “Από τις 20 χώρες της Ε.Ε. που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, στις 17 Πρωθυπουργος είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και στις άλλες τρεις οι αρχηγοί είτε του δεύτερου είτε του τρίτου κόμματος. Ας μας πει ξεκάθαρα τουλάχιστον ο κ. Ανδρουλακης ότι σύμφωνα με τη λογική του μόνο ο αρχηγός του τρίτου κόμματος επιτρέπεται τελικά να γίνει πρωθυπουργος στη χώρα μας.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε στο επιχείρημα ότι: “Το αφήγημα περί προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας κατέρρευσε πριν καλά -καλά αρχίσει η προεκλογική περίοδος. Φανταστείτε τα κόμματα αυτά να έπρεπε να συνεννοηθούν σε συνθήκες πραγματικής διακυβερνησης όταν δεν μπορούν τώρα να τα βρουν ή μάλλον δεν ξέρουν καν τι θέλουν! Πόσο γρήγορα θα τιναζόταν στον αέρα μια τέτοια σύμπραξη! Και τι θα σήμαινε αυτη η βαβελ για τη χώρα!”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα