Σκέρτσος: Η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ ισχύει και για τα υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης

Σκέρτσος: Η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ ισχύει και για τα υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης
Eurokinissi

Ο Α.Σκέρτσος αναφέρθηκε στα τρία νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης χθες, διευκρινίζοντας ότι όσοι έχουν ήδη ασφαλίσει το ακίνητο για φυσικές καταστροφές θα ωφεληθούν

Τα τρία νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο παρά πέντε των εκλογών υπερασπίζεται το Μαξίμου, επιστρέφοντας στο ΣΥΡΙΖΑ τα σχόλια περί προεκλογικού πανικού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος τόνισε στο briefing ότι τα τρία νέα μέτρα είναι ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης 2023-2026 που κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Κομισιόν. “Ασφαλώς δεν λύνουν το πρόβλημα της ακρίβειας και της πίεσης στα εισοδήματα αλλά προσφέρουν ακόμη μια ανάσα” πρόσθεσε.

Ενώ κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε: “Εγώ πανικό βλέπω μόνο στην αντιπολίτευση. η οποία αλλάζει από μέρα σε ημέρα τακτική και μιλάει για κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση νκητών, κυβέρνηση ανοχής, κυβέρνηση με Βαρουφάκη, κυβέρνηση χωρίς Βαρουφάκη. Από τη δική μας πλευρά υπάρχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα που κάθε μέρα ξεδιπλώνεται και είναι ενταγμένο στο μεσοπρόθεσμο, το εγκεκριμένο από ευρωπαϊκούς θεσμούς”.

Ο κ. Σκέρτσος υπενθυμίζοντας τα μέτρα διευκρίνισε όμως και ότι η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει και για όσα ακίνητα έχουν ήδη συμβόλαια ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών.

“Μειώνεται από το 2024 ο ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές και για πυρκαγιά. Το μέτρο αφορά και υφιστάμενα συμβόλαια”, δήλωσε ειδικότερα.

Υπενθύμισε επίσης ότι:

-Θεσμοθετείται από φέτος το καλοκαίρι το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για δυο χρόνια και για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές.

-Αυξάνεται από 1.1.24 η οικογενειακή παροχή για όσους έχουν παιδιά δηλαδή από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδιά σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170 και από 170 στα 220 ευρώ ια όσους έχουν 4 παιδιά, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024.

“Είναι τρία μέτρα κοστολογημένα, που απαντούν σε ανάγκες και προβλήματα όπως το δημογραφικό ζήτημα, η στήριξη της οικογένειας και των νέων ανθρώπων στο ξεκίνημα τους και η περαιτέρω μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία με ταυτόχρονη μέριμνα και έμφαση στην πρόληψη για την έγκαιρη αποζημίωση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Και με αυτά τα μέτρα το οικονομικό μας πρόγραμμα δεν υπερβαίνει τα 9 δισ. για το όλη την τετραετία”, τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

“Έχουμε αποδείξει άλλωστε στη διάρκεια της τετραετίας ότι σταθήκαμε πάντα στο πλευρό της κοινωνίας-και στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις- δίχως ποτέ να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία. Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στον κόσμο κατά 36 μονάδες μέσα στην προηγούμενα τετραετία και ταυτόχρονα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην Ε.Ε. που πέτυχε παράλληλα με ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή μετά την πανδημία με αποτέλεσμα να σημειώσουμε μικρό πρωτογενές πλεόνασμα από το 2022 ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της αλματώδους ανάπτυξης που φέρνει η πολιτική μας και δευτερευόντως του πληθωρισμού, ως προς το σκέλος της μείωσης του χρέους”, ανέφερε επίσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε στη συνέχεια ότι: “Γι’ αυτό είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προκλητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για «παροχολογία» όταν το συνολικό κόστος των υποσχέσεων του για την τετραετία, φτάνει στα 83 δισ. ευρώ. Ξεκίνησε με 11,5 δισ. ευρώ ετησίως -συνολικά 46 δισ. ευρώ στην τετραετία και έφτασε τα 83 δισ. Και κάθε ημέρα που περνάει προσθέτει κι άλλα, με τη βεβαιότητα ότι δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει.”

Ο κ.Σκέρτσος χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ “ένα προχειρογράφημα, μια συνταγή από τα παλιά που μας οδηγεί εκ νέου στα βράχια, σε νέα εποπτεία, ακόμη και χωρίς τη «Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη και τις σοσιαλ-αοριστίες του κ. Ανδρουλάκη” και διερωτήθηκε:

“Ειλικρινά μεταξύ των δυο δεν γνωρίζω τι είναι πιο επικίνδυνο σήμερα; Να υπόσχεσαι με θράσος ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα ή να μιλάς σαν να συμμετέχεις σε πολιτικά καλλιστεία χωρίς να γίνεσαι συγκεκριμένος; Διότι από τη μια πλευρά έχουμε τη Θεσσαλονίκη Νο2 του κ. Τσίπρα και από την άλλη έχουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη που πρακτικά μας λέει κάτι σαν «θέλω να είμαι και πλούσιος και όμορφος και υγιής αλλά δεν σας λέω ούτε πως ούτε με ποιους θα το πετύχω».”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα