Συνεχίζεται η μάχη της πλατείας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΚΑΙΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΛΥΘΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΚΑΙΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΛΥΘΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Δεν έχει τέλος η κόντρα που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τον Περισσό για τις δυο προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κόμματα σε Ομόνοια και Σύνταγμα αντίστοιχα

Στην Κουμουνδούρου  εξακολουθούν να κατηγορούν την επιλογή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την συγκέντρωσή του την Πέμπτη, ημέρα που παραδοσιακά ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Πουλάκης, ο οποίος μετέχει στην διακομματική επιτροπή, δήλωσε σήμερα για το θέμα:

"Η απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Πέμπτη - ημέρα η οποία ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πραγματοποίηση της δικής του συγκέντρωσης - και να τη ζητήσει μάλιστα και ως "διακαναλική", είναι πρωτοφανής. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιους ωφελούν τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις πρακτικές της Αριστεράς."

Η απάντηση ήρθε άμεσα και σε υψηλούς τόνους από τον Περισσό:

"Ο κ. Πουλάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει πλέον γραφικοί και επειδή πρέπει να τελειώνει επιτέλους αυτή η ιστορία, υπενθυμίζουμε ότι: Το ΚΚΕ ανακοίνωσε την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη, από τις 12 Γενάρη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε αργότερα τη δική του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και ακόμα πιο ύστερα, για λόγους που μόνο ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, την μετέφερε στην Ομόνοια.

Τέλος, η δικαιολογία ότι την Πέμπτη κάνει συγκεντρώσεις μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ισχύει. Υπενθυμίζουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ και σε προηγούμενες εκλογές είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση ημέρα Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και κάποιο άλλο κόμμα. Όπως επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάη του 2012 είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Η επιλεκτική επίκληση του εθίμου έναν στόχο έχει: Να εμποδίσει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Δεν θα τους περάσει."

Την ίδια ώρα ο Κώστας Πουλάκης ζήτησε σήμερα από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Μ.Θεοχαρίδη να χορηγηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφιακά αντίγραφα των εκλογικών καταλόγων και των εγγραφών του Εθνικού Δημοτολογίου (Δήμο και μερίδα εγγραφής), ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πουλάκης "ο υπουργός επικαλούμενος νομικά κωλύματα, μας αρνήθηκε τη χορήγηση των σχετικών με το δημοτολόγιο στοιχείων, παρόλο που - όπως έχει αποδειχθεί - το Υπουργείο δεν δείχνει την ίδια «ευαισθησία» για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, όταν αναθέτει τη συλλογή και επεξεργασία των ίδιων στοιχείων σε ιδιώτες εργολάβους και υπεργολάβους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση αλλοίωσης των καταλόγων, πράγμα το οποίο και εμείς ευχόμαστε."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κ.Κ.Ε, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την μάχη της πλατείας δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

ΚΚΕ για ΣΥΡΙΖΑ: Στα όρια της πολιτικής αλητείας, με γκεμπελίστικες μεθόδους

SHARE:

24Media Network