Τα αδέλφια Κανελλόπουλου αποκηρύσσουν την επιλογή του να είναι πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη

Τα αδέλφια Κανελλόπουλου αποκηρύσσουν την επιλογή του να είναι πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη
Πανό από αντιφασιστική πορεία ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ/INTIME NEWS

Τι δηλώνουν με επιστολή τους τα αδέλφια του Αναστάσιου Κανελλόπουλου. "Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς", αναφέρουν. Πώς θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος.

Τα τρία αδέρφια του Αναστάσιου Κανελλόπουλου με δημόσια δήλωσή τους, αποδοκιμάζουν την απόφαση του πρώην αντιεισαγγελέα να αναλάβει τα ηνία του κόμματος Κασιδιάρη.

Μάλιστα, στη δήλωσή τους, την οποία έφερε στο φως η εκπομπή του ERTNEWS, “UPDATE”, τονίζουν ότι η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική και δεν είχε ποτέ σχέσεις με κόμματα και ιδεολογίες της άκρας δεξιάς.

Στην εν λόγω επιστολή, αναφέρεται:

“Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία. Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

  1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο”.

Πώς θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος

Σημειώνεται πως ο νόμος 5019/2023, που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και στις περιπτώσεις εκείνες που οι καταδικασθέντες δεν ηγούνται κομματικών σχηματισμών, αλλά αποτελούν την πραγματική τους ηγεσία, κάτι που θα κριθεί δικαστικά.

Το ανώτατο δικαστήριο επί της ουσίας θα κληθεί να αποφασίσει αν το κόμμα Eλληνες υπό την προεδρία του Αν. Κανελλόπουλου ή κάποιου άλλου, είναι στην πραγματικότητα κομματικός σχηματισμός που καθοδηγείται από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στον δικαστικό σχηματισμό, που θα κρίνει για την απαγόρευση ή μη της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ηγείται ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, έμπειρος δικαστικός λειτουργός, ενώ σε αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά πέντε ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα