Θάνος Πλεύρης στο NEWS 247: “Αν γίνει πρωθυπουργός η Παπαρήγα θα γίνω μετανάστης εγώ”

Θάνος Πλεύρης στο NEWS 247: “Αν γίνει πρωθυπουργός η Παπαρήγα θα γίνω μετανάστης εγώ”

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια της Α' Αθηνών Θάνος Πλεύρης για το μεταναστευτικό, τα χαμηλά ποσοστά και τη Χρυσή Αυγή (vid)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Παρασκευή φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με τα χαμηλά δημοσκοπικά ευρήματα, ο Θάνος Πλεύρης εκτίμησε ότι το ΛΑΟΣ θα είναι μέσα στη Βουλή. “Υπάρχει κατακερματισμός και ο πολίτης θέλει να τιμωρήσει με την ψήφο του. Επιλέξαμε να έχουμε διακριτές γραμμές αλλά να λέμε και μια αλήθεια στον λαό. Στο τέλος της διαδρομής, θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη”, υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση επισήμανε ότι το κόμμα μπήκε με κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν μπόρεσε να κρατήσει.

“Επιλέξαμε να αποχωρήσουμε και δύο στελέχη έφυγαν με αποτέλεσμα να πάρουν μαζί τους ό,τι καλό έγινε. Δεν θέλαμε να είμαστε έξω από μια κρίσιμη μάχη. Μπήκαμε, το προσπαθήσαμε και όταν είδαμε ότι δεν γίνεται, βγήκαμε”, τόνισε.

Η Χρυσή Αυγή θα στρέψει την κοινωνία υπέρ των μεταναστών

Αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι ο ακτιβισμός της θα στρέψει την κοινωνία υπέρ των μεταναστών.

“Η Χρυσή Αυγή απευθύνεται και σε ένα κομμάτι του ΛΑΟΣ, αλλά παίρνει απευθείας και από άλλα κόμματα. Το πρόβλημα είναι ότι κάναμε 5 χρόνια έναν πολύ μεγάλο αγώνα σε μια αριστερόστροφη κοινωνία και φέραμε στο επίκεντρο το μεταναστευτικό. Αν πάει να υπερασπιστεί τα ίδια η Χρυσή Αυγή, θα οδηγήσει την κοινωνία υπέρ των μεταναστών.

Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να λυθεί προεκλογικά το θέμα των μεταναστών. Πιστεύουμε σε ασφαλή φύλαξη των συνόρων, την πολιτική των αντικινήτρων και την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να κάνει κεντρικά τις απελάσεις. Ο στόχος της Ευρώπης θα πρέπει να είναι να προστατευτεί από αυτή τη μεταναστευτική ροή”, τόνισε.

Αναφορικά με την πρόταση για οπλοχρησία, σημείωσε ότι αυτό που λένε είναι η εφαρμογή του νόμου. “Όταν δέχεσαι επίθεση στο σπίτι σου, βρίσκεσαι σε άμυνα. Θέλω ως πολίτης να μπορώ να προστατευτώ αν κάποιος μπει μέσα στο σπίτι μου χωρίς να έχω έννομες συνέπειες. Να μπορούν οι πολίτες να έχουν το τεκμήριο της άμυνας όταν δέχονται επίθεση”.

Στόχος η Ευρώπη και το ευρώ

Σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο 2 επισήμανε ότι να μη στηριχτεί η δανειακή σύμβαση μπορεί να φέρει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. “Αυτό σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αποδεχτούμε οτιδήποτε;”, διερωτήθηκε.

“Αν μεταφέρεις όλο σου το χρέος στο αγγλικό δίκαιο, θα έπρεπε τουλάχιστον να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα είναι βιώσιμο. Η χώρα έχει αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις που έχει χάσει τη δυνατότητα να ρυθμίσει δικαστικά το χρέος της. Τα μέτρα μπορούν να διορθωθούν αλλά η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι τελειωτικό. Ο ελληνικός λαός εθελόδουλος δεν έζησε ποτέ.

Εάν η Ευρώπη θέλει σταθερότητα στην Ελλάδα, τότε τα δύο μεγάλα κόμματα θα πρέπει να είναι αδύνατα ώστε να πρέπει να δεχτούν τις κόκκινες γραμμές των μικρότερων κομμάτων με τα οποία θα πρέπει να συνεργαστούν. Στο σενάριο της απόλυτης πτώχευσης, το 2012 δεν έχεις εναλλακτική. Και στο ενδεχόμενο της πτώχευσης τουλάχιστον δεν υπάρχει διάρρηξη της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Όσο η χώρα έχει πρωτογενές έλλειμμα, σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα έπρεπε να βρεις 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι η Ελλάδα και το ευρώ. Είμαι ευρωπαϊστής, πιστεύω στην Ευρώπη”.

Από το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” στις αποδοκιμασίες

Η προηγούμενη γενιά πολιτικών, όπως σημείωσε, μεγάλωσε στη λογική του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”. “Μπορεί να βγει μια καλύτερη γενιά πολιτικών γιατί τώρα θα δεχτούμε διαμαρτυρίες και θα πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι λαμόγιο. Ξέρεις ότι ξεκινάς με ένα αρνητικό κλίμα και θα πρέπει να πείσεις.

Η νέα γενιά ζει τις συνέπειες ενός πολέμου που δεν έγινε. Παίρνουμε τον σταυρό και τον κουβαλάμε. Αυτή είναι η ελληνική οικονομία. Αυτά που ζούμε, όποια λύση και να έρθει, ήταν μια εικονική πραγματικότητα. Δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι σε μια λογική υπόσχεσης. Πρέπει να αλλάξει ο παραγωγικός ιστός. Όλο αυτό το διάστημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διέλυσαν αυτόν τον ιστό. Θα είναι δύσκολα τα χρόνια, αλλά αλλάζει και ο παραγωγικός ιστός. Κάποιες από τις προτάσεις που είχαμε κάνει υιοθετούνται”, υπογράμμισε.

Όχι σε συνεργασία με Χρυσή Αυγή

Αναφορικά με ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή το απέρριψε κάθετα. “Δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία. αυτό είναι μια βασική διαφορά. Πιστεύουν σε απομόνωση του ελληνικού έθνους. Εμείς λέμε ναι στην Ευρώπη των εθνών. Τρίτη κεντρική διαφορά η οικονομία.

Θανατική ποινή για παιδεραστία και ναρκωτικά

Τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης της θανατικής ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα. “Πιστεύω ότι υπάρχουν αδικήματα που θα πρέπει να υπάρχει θανατική ποινή. Η παιδεραστία και το εμπόριο ναρκωτικών”, σημείωσε.

Αναφορικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ, επισήμανε ότι την Τουρκία δεν την ενδιαφέρει η Ευρώπη, αλλά να παίξει στρατηγικό ρόλο και ανάχωμα είναι η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. “Μπορείς να ανακηρύξεις ΑΟΖ και μονομερώς, ώστε να υποχρεώσουμε και τους Τούρκους. Πρέπει να είναι στενή η σχέση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Ένα τέτοιο σύμπλεγμα θα το φοβηθεί η Τουρκία.

Για εμάς υπάρχει ο πυλώνας το κομμάτι των εθνικών κομμάτων και για το κομμάτι της δανειακής σύμβασης. Κυβέρνηση συνεργασίας που θα υπάρξει είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ. Όχι Τσίπρας και Παπαρήγα πρωθυπουργοί, θα ήταν καταστροφή, θα γίνω τότε εγώ μετανάστης”, τόνισε.

Λανθασμένη επιλογή η ΝΔ για Βορίδη – Γεωργιάδη

Αναφορικά με την αποχώρηση του Μάκη Βορίδη και του Αδώνιδος Γεωργιάδη, έκρινε λανθασμένη την επιλογή τους να μετακινηθούν στη Νέα Δημοκρατία.

Συνδέομαι μαζί τους και προσωπικά. Η μεγάλη μου διαφωνία είναι ότι πιστεύω πως ο εθνικός χώρος πρέπει να έχει αυτόνομη παρουσία και για αυτό θεωρώ λανθασμένη την επιλογή τους. Ως υπουργοί ήταν πετυχημένοι. Βέβαια υλοποίησαν το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ. Τα ταξί και τα λιμάνια ήταν στο πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα θα κριθούν αν μπουν στη Βουλή.

Tο NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του. Μείνετε συντονισμένοι!

* Διαβάστε τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Γρηγόρης Ψαριανός, στη Live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας Άδωνις Γεωργιάδης στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Α’ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας Γιάννης Ραγκούσης στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε τι δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας Μιλένα Αποστολάκη στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα