Δημοτικές εκλογές: Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά

Δημοτικές εκλογές: Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ομαλά εξελίσσονται οι δημοτικές εκλογές στον Πειραιά. Μιχαλολιάκος: "Παίρνουμε τις τύχες της πόλης στα χέρια μας". Μώραλης: "Εύχομαι να είναι μια μέρα αλλαγής". Δρίτσας: "Να μη λείψει κανείς από τη μάχη του Πειραιά"

Στις 11:40 το πρωί στο 09ο Γενικό Λύκειο Πειραιά στην Καστέλλα προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε καλή δύναμη στη δικαστική αντιπρόσωπο και στην εφορευτική επιτροπή και προσήλθε στο παραβάν για να ψηφίσει. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι κάποιοι στιγμή τον ρώτησαν χαριτολογώντας αν γνωρίζει ποιόν θα ψηφίσει, απάντησε: «Δεν ξέρω ποιόν να πρωτοσταυρώσω- είναι άξιοι όλοι τους».

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε : «Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και η ώρα που ψηφίζει ο καθένας από εμάς». «Πολίτες όλοι, μία ψήφο έχουμε όλοι στη δημοκρατία κι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και ο πιο ισχυρός της πολιτικής εξουσίας. Παίρνουμε τις τύχες της πόλης μας, της πατρίδας μας στα χέρια μας.

‘Ασκησα το εκλογικό μου καθήκον με σεβασμό στην τιμή της πολιτικής, στο ήθος της πολιτικής και της δημοκρατίας, στον αξιακό κώδικα του Πειραιά». τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος το απόγευμα κατά την ώρα της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων θα βρίσκεται με στενούς του συνεργάτες στο εκλογικό του κέντρο.

Δρίτσας: “Ο λαός κρατά τη δύναμη στα χέρια του”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το συνδυασμό του Λιμανιού της Αγωνίας, Θοδωρής Δρίτσας, άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα στο εκλογικό τμήμα 5527 στην Ιωνίδειο Σχολή.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Δρίτσας δήλωσε πως “σήμερα ο λαός κρατάει τη δύναμη στο χέρια του.

Ο Πειραιάς αλλάζει, η περιφέρεια αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει. Από το πρωί στις κάλπες, κυοφορείται αυτή η αλλαγή. Μέχρι το βράδυ να μην λείψει κανείς από τη μάχη του Πειραιά, από τη μάχη της Δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλες και όλους που εργάζονται ώστε να διεξαχθεί άψογα η εκλογική διαδικασία. Το έργο τους, είναι δύσκολο, γιατί έχουμε γενικευμένα κρούσματα ανοιχτών παραβιάσεων της νομιμότητας. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία. Ο Πειραιάς μπορεί να αισιοδοξεί”.

Ο κ. Δρίτσας κατά την άφιξή του στο εκλογικό κέντρο ήταν πλαισιωμένος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και συμβολικά από παιδιά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα κρούσματα που καταγγέλθηκαν για «παραβίαση της νομιμότητας» ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε «στα τραπεζάκια που είχαν στηθεί σε περίοπτες θέσεις για τη διανομή σταυρομένων ψηφοδελτίων» και στηλίτευσε τα «κηρύγματα από άμβωνος υπέρ του κ. Μώραλη» που παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί «σε ορισμένες ενορίες όπως του Αγίου Νείλου» αλλά και σε άλλες.

Παντελάκη: “Ο λαός να ψηφίσει με βάση τα συμφέροντά του”

«Ο εργατόκοσμος μπροστά στην κάλπη είναι ανάγκη να ψηφίσει με βάση τα συμφέροντά του. Αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα , των εκλογών, αυτό θα το κρίνει. Όμως θέλω να πω πριν ανοίξουν οι κάλπες, ότι η προσπάθεια του κόμματός μας τα προηγούμενα χρόνια έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ μεγάλη συσπείρωση κόσμου σε όλη τη χώρα και στον Δήμο του Πειραιά που αυτό θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα, μετά τις εκλογές, μέσα στο λαϊκό κίνημα. Για να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται και να ανοίξουμε τον δρόμο για την λαϊκή προοπτική» δήλωσε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ το ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Γ. Μώραλης: Μέρα αλλαγής στον Πειραιά

Στο εκλογικό τμήμα, στο Άγαλμα της Μητέρας, προσήλθε στις 10:30 ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Βάλια .

Τον Γιάννη Μώραλη περίμεναν ήδη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του, Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σάββας Θεοδωρίδης. Απερχόμενος, ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Εύχομαι να είναι μία ημέρα αλλαγής για τον Πειραιά, μία ημέρα ανατροπής για τον Πειραιά. Ξεκινήσαμε δυναμικά πριν 40 ημέρες με τον Πειραιά Νικητή. Είμαστε σήμερα εδώ και ελπίζω η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από άλλες φορές. Όπως έχω πει η συμμετοχή είναι κάτι σημαντικό και για την πόλη και για τους πολίτες. Επαναλαμβάνω πως εύχομαι να ξεκινήσει μία καινούρια ημέρα αλλαγών και ανατροπών αύριο για τον Πειραιά. Γι’ αυτό έθεσα υποψηφιότητα, αυτός είναι ο στόχος μας κι ελπίζω οι πολίτες σήμερα να μας δώσουν την ευκαιρία να το πράξουμε».

«Σήμερα ο Πειραιάς ψήφισε. Σήμερα ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Έχουμε κάνει έναν τίμιο αγώνα και πιστεύουμε πως όχι μόνο ο Πειραιάς έχει αλλάξει σελίδα, αλλά οι καλύτερες μέρες έρχονται. Θέλω όλοι οι νέοι του Πειραιά, όσο περισσότεροι Πειραιώτες να ψηφίσουν σήμερα. Αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς και προχωράμε δυνατά» δήλωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα