Δημοτικές εκλογές: Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης

Δημοτικές εκλογές: Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης

Λιτοί στις δηλώσεις τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης. Ξεχώρισαν οι αιχμές του Γ. Μπουτάρη κατά της κυβέρνησης

Για έναν ωραίο και ήρεμο προεκλογικό αγώνα χωρίς εξάρσεις έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σχετικά με το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ, σημείωσε ότι "είναι αυτονόητο το τι θα ψηφίσει κανείς εκεί", ενώ χαρακτήρισε ανόητη την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

"Ήταν ανόητη χειρονομία. Δεν ήταν υπηρεσιακό σημείωμα, είχε την υπογραφή του. Είναι δυσάρεστο να συμβαίνει κάτι τέτοιο την τελευταία στιγμή. Η ιστορία αυτή είναι γνωστή εδώ και 4-5 μήνες".

Κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε πως "η συμμετοχή του πολίτη στην εκλογική διαδικασία είναι συμμετοχή στη γιορτή της Δημοκρατίας".

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του αλλά και από μέλη της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

"Δεν χρειαζόμαστε δημάρχους δεκανίκια της κυβερνητικής πολιτικής, δημοσίων σχέσεων, αλλά δημάρχους που μαζί με τη δημοτική αρχή και τους πολίτες θα ανατρέψουν την κατάσταση, θα πετάξουν τη μπότα από το λαιμό τους, τη μπότα της τρόικας, της Μέρκελ και της σημερινής κυβέρνησης", τόνισε.

"Θα ήθελα να καλέσω από αυτή τη θέση όλους τους συμπολίτες μας να μη κάνουν αποχή και να ασκήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα, πρώτα απ' όλα για να αποτρέψουν το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ. Βλέπω ότι παρά τις απειλές της κυβέρνησης και της τρομοκρατίας με διώξεις από εισαγγελείς, οι συμπολίτες μας συμμετέχουν μαζικά σ' αυτό" σημείωσε αναφορικά με το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ.

Πηγή: thestival

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE: