Τσίπρας για Μητσοτάκη: Να ζητήσει συγγνώμη για την εξαπάτηση – Ομολόγησαν ότι είναι αέρας κοπανιστός όσα λένε

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Να ζητήσει συγγνώμη για την εξαπάτηση – Ομολόγησαν ότι είναι αέρας κοπανιστός όσα λένε
Ο Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας. Ούτε κόμμα διαμαρτυρίας ούτε συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα. Το διακύβευμα των εκλογών και το «αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ».

Μήνυμα αποφασιστικότητας, συνέχειας και προοπτικής έστειλε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, διακηρύσσοντας ότι «μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς του Μάη. Μαζί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη. Μαζί όμως θα είμαστε κι από Δευτέρα. Με τη δική σας στήριξη θα ξανακάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη προοδευτική παράταξη, κυβερνώσα δύναμη ξανά».

Ακολούθως, επανέλαβε σχετικά με την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας. Ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Ούτε και συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς. Μέσα σε μάχες γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάχες για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για την πατρίδα για την ανθρώπινη ζωή που για μας δεν έχει χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Και δεν τη μετράμε ούτε σε ευρώ, ούτε σε ψήφους».

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα ABONETTI2023

Ο κ. Τσίπρας όμως θέλησε να εμψυχώσει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του κόμματος: «προσπάθησαν πολλές φορές να μας βγάλουν από τη μέση. Δε τα κατάφεραν όμως τότε που όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα των δανειστών και των μνημονίων. Δεν θα τα καταφέρουν ούτε τώρα. Γιατί ξέρουμε ότι χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται. Ότι οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί. Και τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του».

Ακολούθως, περιέγραψε το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής: «Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής δεν είναι ο δεύτερος γύρος μιας εκλογικής αναμέτρησης. Είναι μια καινούργια εκλογική αναμέτρηση με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Με μια απειλητική Δεξιά που επιδιώκει να γίνει καθεστώς. Όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται».

Ο Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ


Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιον και με πόση δύναμη θέλουν στη θέση της κυβέρνησης. Και ποιον και με πόση δύναμη στη θέση της αντιπολίτευσης. Και στην κρίση του λαού τη Κυριακή θα είναι δυο μόνο εναλλακτικές στρατηγικές και δύο μόνο προγράμματα διακυβέρνησης. Η στρατηγική και το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και η στρατηγική και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόγραμμα της ΝΔ. Και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα ABONETTI2023

Η ομολογία Σκυλακάκη

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν είναι οι πλουσιοπάροχες υποσχέσεις του κυρίου Μητσοτάκη. Είναι αυτό που έχει καταθέσει ως πρόγραμμα σταθερότητας, πριν από δύο μήνες, στις Βρυξέλλες. Ότι και να μας λένε, όσα και να υπόσχονται, αυτό είναι το πρόγραμμά τους. Και χθες επιτέλους, ο καθ’ ύλην αρμόδιος πρώην υπουργός, ο κύριος Σκυλακάκης ομολόγησε δημόσια ότι καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσαν στις Βρυξέλες» τόνισε, συμπληρώνοντας:

«Ομολόγησε δημόσια ότι όλα όσα υπόσχονται είναι αέρας κοπανιστός. Ακοστολόγητα ευχολόγια. Στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Γιατί το αληθινό πρόγραμμά τους δε προβλέπει όπως υπόσχονται αυξήσεις στο μέσο μισθό της τάξης του 25% αλλά προβλέπει καθηλωμένο μέσο πραγματικό μισθό την επόμενη τετραετία. Δεν προβλέπει 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, παρά μονάχα 10.000 αντικαταστάσεις όσων αποχωρήσουν».

«Δεν προβλέπει αυξήσεις στου δημόσιους υπαλλήλους αλλά μειώσεις στο μισθολόγιό τους κατά 730 εκατομμύρια. Και προβλέπει πραγματική μείωση κατά 10% των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία».

Παρακολουθήστε την ομιλία

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα