Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ακροδεξιά θα είναι η πραγματική τερατογένεση

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ακροδεξιά θα είναι η πραγματική τερατογένεση
Διαναναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε κανάλια της περιφέρειας Eurokinissi

Υπάρχει προγραμματική βάση σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε διακαναλική συνέντευξη στην περιφέρεια. Θα έχουμε πολιτική αλλαγή ή "θα κατσικωθεί" η ΝΔ, το δίλημμα των εκλογών.

“Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, στις εκλογές θα κριθεί αν θα έχουμε Μητσοτάκη ή αλλαγή”. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στη διαναναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε 8 κανάλια της περιφέρειας. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στους μαθητές που θα εξεταστούν σύντομα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως είπε “δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έβαλε ‘κόφτη’ και φτάσαμε στο σημείο 20.000 παιδιά κάθε χρόνο να μην μπαίνουν στα πανεπιστήμια”.

Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “αν έχουμε την πολιτική αλλαγή, που θα την έχουμε το πιστεύω βαθιά, στις 21 του Μάη, θα ανοίξει μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας. Θαύματα δεν θα κάνουμε, αλλά θα κυβερνήσουμε με Δικαιοσύνη και θα έχουμε έγνοια για τους απλούς ανθρώπους. Δεν θα μας ενδιαφέρουν μονάχα τα κέρδη των ισχυρών, θα μας ενδιαφέρει η ζωή και η καθημερινότητα των απλών ανθρώπων”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται από την ΝΔ για το οικονομικό του πρόγραμμα. Όπως τόνισε “εγώ στην Ευρώπη τώρα έχω συνομιλητές που είναι προοδευτικοί. Συνάντησα τον Σολτς στη Γερμανία, δεν είναι εκεί ο Σόιμπλε, ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη και φίλος του κ. Βαρουφάκη. Λοιπόν, υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα στην Ευρώπη σήμερα και η Ελλάδα, γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και είναι αστείο να μας εγκαλεί η Νέα Δημοκρατία που χρεοκόπησε τη χώρα, την άφησε με 15% έλλειμμα το ’09 και τη χρεοκόπησε απολύτως το ’15 η Κυβέρνηση Σαμαρά και τη βρήκαμε να μη μπορούμε να δώσουμε συντάξεις, αυτή ήταν η πραγματικότητα. Και μας εγκαλεί εμάς, που βγάλαμε τη χώρα από τα Μνημόνια, που νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά”. Επισήμανε ότι “γνωρίζουμε τι σημαίνει δημοσιονομική σταθερότητα, πάρα πολύ καλά. Αλλά υπάρχουν προτεραιότητες. Είναι αλλιώς να θέλεις να κόβεις φόρους στους πλούσιους και αλλιώς να θέλεις να έχεις μια χαμηλότερη φορολογία των έμμεσων φόρων για να μη λεηλατείται το εισόδημα των καθημερινών ανθρώπων, της μεσαίας τάξης που έχει γίνει πια ένας εφιάλτης το σούπερ μάρκετ.Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων να θέλεις να προστατεύσεις τη μεσαία Τάξη από το τσουνάμι των πλειστηριασμών που έρχεται”.

Το μετεκλογικό σκηνικό

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτεταμένη αναφορά στο μετεκλογικό σκηνικό. Όπως τόνισε “έχουμε εκλογές με απλή αναλογική, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι επειδή θα έχουμε απλή αναλογική, εκλείπει η απλή λογική. Αυτός που θα έρθει πρώτος, θα έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το παιχνίδι των μετεκλογικών συνεργασιών την επόμενη μέρα”. Συνέχισε λέγοντας πως “εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει μια προοδευτική Κυβέρνηση. Ο πρώτος με τον τρίτο, θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν Κυβέρνηση με βάση τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας τούτη την ώρα”. Δήλωσε μάλιστα πως “ο κ. Μητσοτάκης αν είναι έστω και με μισή μονάδα μπροστά, θα επιδιώξει να φτιάξει Κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Δεν θα αναλάβει το ρίσκο μιας επαναληπτικής εκλογής, όπου θα ξέρει ότι θα χάσει. Θα κατσικωθεί στην εξουσία!“. Σημειώνοντας μάλιστα πως “θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να φτιάξει Κυβέρνηση, είτε με εκβιασμούς, είτε με πιέσεις, είτε με αποστασίες”.

Αναφερόμενος στην προοδευτική διακυβέρνηση που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως “δεν θα φτιάξουμε προφανώς Κυβέρνηση τερατογένεσης, διότι αυτή είναι η τερατογένεση να κάνει Κυβέρνηση ο Μητσοτάκης με την Ακροδεξιά. Αυτή θα είναι πραγματική τερατογένεση για τον τόπο και θα είναι ντροπή για την Ελλάδα”. Αντίθετα τόνισε πως “θα φτιάξουμε μια Κυβέρνηση προοδευτικής σύγκλισης και προγραμματικής συνεργασίας με το 3ο Κόμμα το οποίο θεωρώ ότι παρά τις διαφορές μας τις σημαντικές, έχουμε πολλά σημεία προγραμματικής σύγκλισης που μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Κυβέρνηση μακράς πνοής και μια Κυβέρνηση σταθερότητας”. Μάλιστα αναφέρθηκε και στα προγράμματα των δύο κομμάτων λέγοντας πως “στα 11 σημεία που εμείς καταθέσαμε μετά από δυο μέρες, κατέθεσαν το δικό τους πρόγραμμα, νομίζω ότι ουσιαστικές διαφορές δεν είδαμε. Γι’ αυτό και δεν άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να βγει και να πει ότι το 5ο σημείο είναι προβληματικό, το 6ο σημείο είναι προβληματικό, ή να πρόσθεσε ένα ακόμα σημείο. Δεν άκουσα. Δεν ξέρω αν εσείς ακούσατε. Άρα λοιπόν, υπάρχει προγραμματική βάση. Από κει και πέρα, έχω δηλώσει κι άλλες φορές ότι η πορεία προς τις εκλογές είναι μια ανταγωνιστική πορεία. Αλλά πρέπει να σοβαρευτούμε. Διότι αυτή τη στιγμή δεν απασχολεί τον ελληνικό λαό τόσο αν το ποσοστό του ενός θα είναι λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω. Αυτό που απασχολεί τον ελληνικό λαό είναι αν θ’ αλλάξει η ζωή του, η καθημερινότητά του. Αν θα μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του ή θα έχει πλειστηριασμούς, αν θα μπορεί να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και να τα βγάζει πέρα ή μετά την τρίτη εβδομάδα δε θα μπορεί να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “εδώ έχουμε και μια δεξιά Κυβέρνηση η οποία ήταν χειρότερη από τη μεταπολίτευση και μετά. Άρα λοιπόν, εδώ δε μπορεί να έχουμε μια αντίληψη. Και όχι μόνο από τον κ. Ανδρουλάκη, κι από τα άλλα κόμματα της Αριστεράς”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ λέγοντας πως “τα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα -όχι όλα, προφανώς- επιλέγουν να ανασκευάζουν, να αναπαράγουν μια προπαγάνδα κυβερνητική, είναι γνωστό. Είναι γνωστό στους πολίτες, το γνωρίζουν οι πολίτες, πολλές φορές γι’ αυτό δίνουν τεράστια νούμερα σε εσάς, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Γι’ αυτό πληροφορούνται ως επί το πλείστον από το διαδίκτυο και τους κοινωνικούς ιστότοπους, αλλά και τους διαδικτυακούς ιστότοπους από τα ενημερωτικά site, και γι’ αυτό η χώρα μας έχει καταγραφεί στην 108η, εσχάτως στην 107η θέση σύμφωνα με τους ‘Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα’, οι οποίοι καταγράφουν τις συνθήκες για την ελευθερία του Τύπου σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και η Ελλάδα από την 60η θέση έφτασε να είναι στην 108η και τώρα στην 107η”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα