Τσίπρας: “Η ΝΔ θέλει μικρά κι αδύναμα κόμματα και όχι έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα την κοιτά στα μάτια”

Τσίπρας: “Η ΝΔ θέλει μικρά κι αδύναμα κόμματα και όχι έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα την κοιτά στα μάτια”
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κοκκινιά

Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης, τόνισε μιλώντας στην Νίκαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που δεν επιλέγουν την Νέα Δημοκρατία να συσπειρωθούν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανατραπεί ο υφιστάμενος πολιτικός συσχετισμός και να βάλουν «φραγμό στην αλαζονεία και το φόβο» απεύθυνε την Τετάρτη (31/05) στη ομιλία του στην Νίκαια ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθύνθηκε στο σύνολο των δημοκρατικών πολιτών τονίζοντας ότι η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σημειολογικός για την επιλογή της Νίκαιας ως τον τόπο της πρώτης του δημόσιας ομιλίας στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Είπε πως «εδώ, όπως και στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, σε αυτούς τους δρόμους που αντηχεί ακόμη το σύνθημα «Ο Παύλος ζει». Εδώ είναι το σπίτι μας. Αυτή είναι η δική μας πολιτική κληρονομιά. Η κληρονομιά ενός ανθεκτικού λαού που δεν συμβιβάζεται, που δεν υποκύπτει στον συσχετισμό, που δεν το βάζει κάτω. Αυτό είναι και το μήνυμά μας σήμερα προς τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσας που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά : Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατήρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη. Οι λαϊκές γειτονιές, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα μείνουν χωρίς στήριγμα, χωρίς αποκούμπι, χωρίς κάποιον να εκπροσωπεί γνήσια τα ταξικά τους συμφέροντα».

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Νίκαια Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις αλλαγές που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε. Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Για να κρατήσουμε ζωντανή τη συνοχή της κοινωνίας απέναντι σε πολιτικές που θέλουν να τη συνθλίψουν, να την αποδυναμώσουν. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα». Επίσης αναφέρθηκε στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται. Τόνισε ότι «δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε όμως κι μια αδιαπραγμάτευτη αρχή βγαλμένη από τα πιο δύσκολα χρόνια από όπου κρατούν οι ρίζες μας. Η ιστορία μας, η ιστορία των αγώνων του λαού μας, μας έχει μάθει ένα πράγμα: Χαμένες μάχες είναι μονάχα οι μάχες που δεν δίνονται. Εμείς όχι μόνο θα τη δώσουμε αλλά θα ματώσουμε αν χρειαστεί, για να τη κερδίσουμε».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο εργατικό δυστύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Σχολίασε πως « κύριος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες το Πέραμα. Διαπίστωσε, όπως είπε, γελαστά πρόσωπα εργαζομένων κ αι προχθές υπερηφανεύτηκε σε συνέντευξή του τηλεοπτικό σταθμό για τα ποσοστά που πέτυχε εκεί, γιατί έβαλε σε τάξη είπε, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και έδωσε δουλειές. Αλλά η πραγματικότητα ήρθε να θυμίσει το σκληρό πρόσωπο της πολιτικής τους. Ένας εργάτης σκοτώθηκετην επόμενη ημερά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Δύο τραυματίστηκαν. 57 νεκροί εργαζόμενοι νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα το πρώτο τετράμηνο του 2023. Δεκάδες άνθρωποι του μόχθου φεύγουν για τη δουλειά τους και δεν γυρίζουν ποτέ σπίτι τους. Δεν έχουμε όμως πόλεμο που να δικαιολογεί τέτοιες απώλειες. Έχουμε κάτι άλλο. Έχουμε πόλεμο κατά της εργασίας. Εκμηδένισαν τα μέτρα προστασίας. Διέλυσαν ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Εξουδετέρωσαν τους μηχανισμούς ελέγχου».

Με βάση αυτά, αναφερόμενος στην κρισιμότητα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «στις εκλογές που έρχονται, λοιπόν, δεν κρίνονται μόνο κόμματα και πρόσωπα. Κρίνονται οι ζωές μας. Οι ζωές των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων, της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ επενδύει στο φόβο.Φόβο της αστάθειας, της περιπέτειας, των αχαρτογράφητων δήθεν νερών. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη αστάθεια από τη σταθερότητα της εργασιακής ανασφάλειας.Εμείς, από την άλλη, επενδύουμε στο πρόγραμμα. Στις προτάσεις. Στις θέσεις. Στη σταθερότητα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εργασιακής κανονικότητας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Επενδύουμε στο πρόγραμμά μας και σε κάτι που δεν είναι στις σημερινές συνθήκες καθόλου αυτονόητο. Στην εντιμότητα. Τα καθαρά χέρια».

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Νίκαια Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την επιλογή των πολιτών στην επερχόμενη εκλογική μάχη καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μικρότερα κόμματα τονίζοντας πως είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιταχθεί στην Νέα Δημοκρατία. Όπως ανέφερε «λένε κάποιοι, μα καλά αφού είναι δύσκολη υπόθεση η ανατροπή του αποτελέσματος, γιατί να ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα. Μα γιατί αυτό ακριβώς είναι που επιθυμεί η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης για να είναι παντοδύναμοί. Για να κάνουνε ότι τους καπνίσει. Ανενόχλητοι. Θέλουν να στρέψουν την αντίθεση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν και σε κάθε περίπτωση για να μην έχουν ισχυρό αντίπαλο. Η ΝΔ και ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός θέλει πολλά μικρά και αδύναμα κόμματα απέναντί της και όχι έναν ισχυρό αντίπαλο που θα τη κοιτάει στα μάτια. Που θα μπορεί είτε να ανατρέψει τους συσχετισμούς είτε να την αποτρέψει από το σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας. Καλούμε λοιπόν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, που δεν επέλεξαν και δεν επιλέγουν τη ΝΔ. Όλους όσους καταλαβαίνουν πόσο δυσμενές θα είναι για τη χώρα, για τη κοινωνία, για τη δημοκρατία, στη τελική και κρίσιμη κάλπη που θα κρίνει τη ζώη μας για τα επόμενα 4 χρόνια, να καταγραφεί παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό της 21ηςΜαίου. Και τους καλούμε, παρά τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες τους μαζί μας να ενώσουνε τις φωνές και τις δυνάμεις τους. Γιατί όλοι μαζί, πιο δυνατοί, μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή. Όλοι μαζί, πιο δυνατοί μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αλαζονεία και το φόβο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version