Τσίπρας: "Με τους πολλούς ή με τις ελίτ", το δίλημμα των εκλογών

Φωτό αρχείου: Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου
Φωτό αρχείου: Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου EUROKINISSI

Τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της Κυριακής αναλύει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο "Έθνος της Κυριακής"

Στις δύο διαφορετικές προτάσεις για το μέλλον της χώρας που κατατίθενται ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, αναφέρεται με άρθρο του που δημοσιεύεται στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στις κάλπες της Κυριακής οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν το σχέδιο για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός, αφού σημειώνει ότι «στην Ευρώπη σηκώνουν κεφάλι ο φασισμός, ο ρατσισμός, και η ακροδεξιά», υπογραμμίζει την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης και περιγράφει τους πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους που καθιστούν αναγκαία την υπερψήφιση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και την απόρριψη του σχεδίου της ΝΔ, που αποσκοπεί, όπως τονίζει, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

«Ο δρόμος που προτείνει στον ελληνικό λαό η ΝΔ», τονίζει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, «είναι δρόμος επιστροφής στο παλιό καθεστώς, στα παλιά συμφέροντα, στις παλιές συνταγές, ακόμα και στα φθαρμένα πρόσωπα, που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια». «Το δίλημμα για κάθε Έλληνα πολίτη σ’ αυτές τις εκλογές», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, «είναι σαφές: Με τους πολλούς, ή με τις ελίτ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τη ΝΔ».

«Κι αυτό το δίλημμα», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», «ο ελληνικός λαός, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, θα το απαντήσει στις κάλπες με τρόπο που δεν θα σηκώνει καμιά αμφισβήτηση».

Ολόκληρο το άρθρο του πρωθυπουργού στο "Έθνος":

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Όχι μόνο για το μέλλον της Ευρώπης,. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού, και την αποφασιστική και σταθερή στάση της κυβέρνησής του, η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια. Απαλλάχτηκε από το βραχνά του ΔΝΤ και της επιτροπείας.

Μπορούμε πια να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο. Τη δική μας πολιτική. Που θα απαντά στις δικές μας κοινωνικές και εθνικές ανάγκες. Ποιο δρόμο όμως; Στα χέρια του κάθε πολίτη, στα χέρια της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, βρίσκεται η απόφαση. Γιατί, στο σημερινό κρίσιμο σταυροδρόμι, υπάρχουν δυο προτάσεις, δυο σχέδια, δυο πολιτικές, για το δρόμο που πρέπει να διαλέξουμε. Η δική μας, από τη μια. Και της ΝΔ από την άλλη.

Τι θέλουμε και τι έχουμε σκοπό να πράξουμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία, είναι φανερό σε όλους. Όχι μόνο από τα λόγια, αλλά και από τα έργα μας. Εμείς τραβήξαμε, μαζί με όλο το λαό, την κοινωνία και την χώρα από το βάλτο που την έριξαν οι άλλοι. Και το κάναμε, χωρίς τις μαζικές ανθρωποθυσίες των προηγούμενων χρόνων. Με έγνοια για την κοινωνική πλειοψηφία. Με την κοινωνία όρθια.

Μέσα στο ζόφο των μνημονίων αξιοποιήσαμε για το σκοπό αυτό κάθε μέσο, κάθε ευκαιρία, κάθε δυνατότητα, κάθε ευρώ. Και καταφέραμε να πολλαπλασιάσουμε τις κοινωνικές δαπάνες, να ανατάξουμε την Υγεία και την Παιδεία, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, να διανείμουμε το υπερπλεόνασμα στους πιο ευάλωτους ως κοινωνικό μέρισμα. Να σταματήσουμε την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και να το στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Εμείς επίσης, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αποκαταστήσαμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αυξήσαμε 11% τον κατώτερο μισθό, καταργήσαμε την ντροπή του υποκατώτατου για τους νέους, αποτρέψαμε την περικοπή των συντάξεων. Και πρόσφατα θεσπίσαμε τη 13η σύνταξη, στα πλαίσια που επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας, μειώσαμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην ενέργεια, δώσαμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη νέων.

Επί εννιά μήνες η ελληνική Βουλή ψηφίζει μόνο θετικά μέτρα για τους πολλούς. Μέτρα στήριξης των πολλών, ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών. Η χώρα μπήκε σε μια νέα κανονικότητα. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά δέκα σχεδόν μονάδες. Αν μη τι άλλο, οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν στην κοινωνική πλειοψηφία να ελπίζει για το αύριο.

Γι' αυτό το αύριο, το δικό μας σχέδιο έχει, όπως και στα δίσεκτα χρόνια, στο επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον αγρότη, τον νέο. Οι νέες οικονομικές δυνατότητες, οι νέες ευκαιρίες, θέλουμε και επιδιώκουμε να είναι δυνατότητες και ευκαιρίες για τους πολλούς. Όχι για τις ελίτ. Η ανάπτυξη είναι για μας προϋπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και η κοινωνική δικαιοσύνη προϋπόθεση της ανάπτυξης.

Στον αντίποδα το σχέδιο της ΝΔ τρομάζει με την αγριότητα των μέτρων που περιλαμβάνει. Ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει το οχτάωρο ως αναχρονισμό, θεωρεί τα κοινωνικά επιδόματα και το κοινωνικό κράτος εμπόδια την επιχειρηματικότητα, προτείνει εφταήμερη εργασία, υπόσχεται να επαναφέρει το καθεστώς των απολύσεων στο Δημόσιο, εξυμνεί το ασφαλιστικό Πινοσέτ και την εισβολή επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της δημόσιας Υγείας, και δεν διστάζει να προαναγγείλει το ξήλωμα όλων των κατακτήσεων των τελευταίων χρόνων.

Αυτές οι προγραμματικές θέσεις, συνδυασμένες με τον πολιτικό του έρωτα για τους ολιγάρχες και τις ελίτ, έναν έρωτα που του ανταποδίδουν με την φανατισμένη και τοξική τους προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά βέβαιο ένα πράγμα. Ότι ο δρόμος που προτείνει στον ελληνικό λαό η ΝΔ είναι δρόμος επιστροφής στο παλιό καθεστώς, στα παλιά συμφέροντα, στις παλιές συνταγές, ακόμα και στα φθαρμένα πρόσωπα, που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια. Σε μια επιστροφή στους κανόνες του ΔΝΤ, με ελληνικό μανδύα.

Η θερμή του στήριξη στον Βέμπερ, που έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο πρόσφατο παρελθόν, με τις περιφρονητικές του απόψεις για την Ελλάδα και τον λαό της, και την συνηγορία του υπέρ του Grexit, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

Το δίλημμα συνεπώς για κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε δημοκράτη σ΄ αυτές τις εκλογές, είναι σαφές.

Με τους πολλούς, ή με τις ελίτ;

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τη ΝΔ;

Κι αυτό το δίλημμα ο ελληνικός λαός, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, θα το απαντήσει στις κάλπες με τρόπο που δεν θα σηκώνει καμιά αμφισβήτηση».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019, Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημοτικές Εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας για μέτρα ελάφρυνσης: Εάν δεν πάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: "Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας, να διαφυλάξουμε τα μέτρα στήριξης για τους πολλούς"

Τσίπρας: Κρίσιμος ο ρόλος Ελλάδας - Βουλγαρίας στην ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ

Τσίπρας από Λάρισα: Εντολή στήριξης ή κατάργησης των μέτρων ελάφρυνσης την Κυριακή

SHARE:

24Media Network