Τσίπρας στο Κερατσίνι: Εδώ η Χ.Α. δολοφόνησε τον Φύσσα. Στα χνάρια του στέκεται όρθιος ο λαός μας

Τσίπρας στο Κερατσίνι: Εδώ η Χ.Α. δολοφόνησε τον Φύσσα. Στα χνάρια του στέκεται όρθιος ο λαός μας

"Εμείς δεν υπήρξαμε ομοτράπεζοι του κ. Χριστοφοράκου, το κόμμα μας δεν τα πήρε από τη Siemens" είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Κερατσίνι, ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε το βράδυ της Κυριακής στο Κερατσίνι (πλάτεια Κύπρου – Δημαρχείο). Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, η Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

“Ακόμα και σήμερα και μετά τις 20 Σεπτέμβρη οι συντηρητικές δυνάμεις θα θέλουν να ανατρέψουν τον Αλ. Τσίπρα“, δήλωσε η Γκάμπι Τσίμερ.

“Ο ελληνικός λαός είναι η ελπίδα μας, ο Αλέξης είναι η ελπίδα της Ευρώπης”, πρόσθεσε.

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου ” ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες  των δανειστών στον τόπο μας. Τους εκπροσώπους των συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Τον παλαιοκομματισμό”, είπε, θέτοντας εκ νέου το δίλημμα “παλιό ή νέο”, που είναι και το προεκλογικό “άρμα” της Κουμουνδούρου.

Στη συνέχεια στάθηκε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:

“Είμαστε εδώ, στο Κερατσίνι. Όπου τέτοιες μέρες, πριν από δύο χρόνια, το μακρύ χέρι του συστήματος ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησε τον αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλο Φύσσα.

Και αυτό το στυγερό έγκλημα, μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας. Στα χνάρια του Παύλου Φύσσα, που στάθηκε όρθιος ως το τέλος, βαδίζει σήμερα ένας ολόκληρος λαός. Στέκεται όρθιος στον αγώνα για δημοκρατία, δικαιοσύνη και κοινωνική προκοπή. Ξεπερνώντας τις ανηφοριές της Ιστορίας.

Γιατί μέσα από τα στενά δρομάκια βγαίνει κανείς στις λεωφόρους του μέλλοντος. Και σήμερα, σ’ αυτήν εδώ την πλατεία, είναι παρούσα, όσο πουθενά αλλού, και όσο ποτέ άλλοτε,  η μεγάλη λαϊκή και κοινωνική συμμαχία της 5ης του Ιούλη. Η συμμαχία του μεγάλου ΟΧΙ”.

Για μια ακόμη φορά, σχολίασε το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, αναφέροντας:

“Αυτό το ΟΧΙ που είναι δικό μας είναι του λαού μας, είναι η νίκη του λαού μας απέναντι στο καθεστώς της υποτέλειας και τα διαφθοράς, στο καθεστώς της φαυλότητας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Και ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, για μια ακόμη φορά, με μπροστάρη το ΣΥΡΙΖΑ – και από τις 21 Σεπτέμβρη, με μπροστάρη την κυβέρνηση του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα γραφειοκρατών και στελεχών ξεκομμένων από τις ανάσες της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς.

Είναι ο λαϊκός κόσμος που αναπνέει και αγωνίζεται τίμια για να κερδίσει τη ζωή με την εργατική του δύναμη, στο Κερατσίνι και στη Κοκκινιά, στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη λαϊκή και προοδευτική παράταξη του τόπου. Το κόμμα που υπερασπίζετε τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, Όλες και όλους εσάς, που κάθε μέρα δίνετε το μεγάλο και δύσκολο αγώνα της ζωής. Τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ σε τρία στάδια:

“Χωρίς τη δική σας αποφασιστική και αταλάντευτη στήριξη στον αγώνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη θα είχε γίνει πραγματικότητα το σχέδιο της “αριστερής παρένθεσης”. Ένα σχέδιο που είχε προετοιμάσει το ντόπιο κατεστημένο σε συνεργασία με ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης.

Ένα σχέδιο με τρία στάδια:

Το πρώτο στάδιο, με διάρκεια από τις 26 Γενάρη ως τις 12 Ιούλη.

Σε όλο αυτό το διάστημα, μας εκβίαζαν για να αποδεχτούμε το μνημόνιο που είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση της ΝΔ. Και αν δεν το αποδεχόμασταν, να ανατραπούμε. Μας εκβίασαν με την πρωτοφανή χρηματοπιστωτική ασφυξία, με τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων – τα capital controls – και, φανερά στις 12 Ιούλη, με το Grexit. Αλλά αντέξατε – και γι’ αυτό αντέξαμε και εμείς. Και ακυρώσαμε το σχέδιό τους, με το περήφανο ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη. Και μια βδομάδα αργότερα, στις 12 του Ιούλη, αποτρέψαμε το Grexit και την καταστροφή της κοινωνίας.

Τότε μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο του σχεδίου της “αριστερής  παρένθεσης”.

Παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της εξάρτησης, της διαπλοκής και της διαφθοράς, χωρίς εκλογές. Κάποιοι, που έβαλαν την προστασία της δικής τους ιδεολογικής καθαρότητας πάνω από την προστασία των λαϊκών συμφερόντων, μας στέρησαν τη δεδηλωμένη που μας είχε εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και ανέτρεψαν από τα μέσα την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Αλλά και πάλι αντέχετε και προχωράτε. Και την επόμενη Κυριακή πάλι εσείς χαλάσετε τα σχέδια σε όσους σχεδιάζουν να ξαναγυρίσουν. Θα γράψετε και πάλι Ιστορία με καθαρή εντολή για κυβέρνηση του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή βλέπουν τι τους περιμένει στην κάλπη, βάζουν τώρα σε εφαρμογή το τρίτο στάδιο για την “αριστερή παρένθεση”.

Το στάδιο για την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου με εκλογές. Δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του. Με τα σενάρια για κυβερνήσεις “μεγάλου συνασπισμού”, δήθεν “εθνικής ενότητας”, κυβερνήσεις ειδικού σκοπού – και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα. Αλλά και πάλι, εσείς θα ακυρώσετε το σχέδιό τους. Με την ψήφο σας την Κυριακή στο ΣΥΡΙΖΑ. Που δε θα είναι μόνο ψήφος νίκης αλλά ψήφος ισχυρής εντολής και πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή”.

“Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς και δεν θα γίνουμε όπως αυτοί”, είπε και υπογράμμισε τις “διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα του παλαιοκομματισμού”:

“Γιατί εμείς δεν υπήρξαμε ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, το κόμμα μας δεν τα πήρε από τη Siemens, τα στελέχη μας δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Εμείς εξαρτιόμαστε μόνον από εσάς – από τον κυρίαρχο λαό. Από κανέναν άλλον. Γι’ αυτό και μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια, με καθαρό βλέμμα. Και, κυρίως, στεκόμαστε δίπλα σας με πεντακάθαρα χέρια. Εμείς δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία. Λογοδοτούμε μόνον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, στους φτωχούς, στους άνεργους και στους αδικημένους. Λογοδοτούμε στο λαό και στη νεολαία – όχι στους ολιγάρχες”.

Ζητώντας την ψήφο στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, έθεσε τους επόμενους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ:

“Γνωρίζουμε ότι η συμφωνία που υπογράψαμε στις 12 Ιούλη, με κλειστές τράπεζες και με το πιστόλι στον κρόταφο, για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, έχει δυσκολίες. Απέτρεψε, όμως, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Ανέτρεψε το σχέδιο του Grexit. Και επιτρέπει να πάρει ανάσα η χώρα. Με τη χρηματοδότηση, με τα αναπτυξιακά κονδύλια, τη δέσμευση για τη μείωση του χρέους, την υπαγωγή στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Βαδίζουμε σε μια νησίδα σταθερότητας. Και θα οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μεγάλη μάχη των αλλαγών, χωρίς τις οποίες είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να βγούμε από το βάλτο. Εάν, όμως, εκείνο το πρωινό, είχαμε απορρίψει τη συμφωνία, τι άραγε θα συνέβαινε; Ποιοι ήταν οι εναλλακτικοί δρόμοι που τόσο συχνά ακούμε ότι υπήρχαν, αλλά εμείς τους αποφύγαμε; Να τους δούμε. Ήταν ο δρόμος είτε της οργανωμένης είτε της άτακτης χρεοκοπίας. Δηλαδή, ή έξοδος από την Ευρωζώνη με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μνημόνιο, όπως προέβλεπε το σχέδιο Σόιμπλε. Ή, άτακτη έξοδος από την Ευρωζώνη, χωρίς την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που μας είχαν επιβληθεί, αυτό θα σήμαινε άμεση κατάρρευση τραπεζών. Θα σήμαινε ραγδαία υποτίμηση του νέου νομίσματος, διότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διέθετε τα απαιτούμενα συναλλαγματικά αποθέματα για να το στηρίξει στις αγορές. Θα σήμαινε, λοιπόν, άμεση κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, πρώτα και κύρια των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Άρα, και βίαιη ανακατανομή εισοδήματος προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας, που είχε ήδη βγάλει τα χρήματά της στις τράπεζες του εξωτερικού. Και καραδοκούσε, μαζί με τους ξένους ολιγάρχες, για να αγοράσει την Ελλάδα μπιρ παρά.

Αλλά, δεν θα είχαμε μεταφέρει απλώς εισόδημα από κάτω προς τα πάνω. Θα είχαμε μεταφέρει το βιος μιας ολόκληρης ζωής από το Κερατσίνι, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα, την Κοκκινιά και τον Κορυδαλλό, εκεί που ζουν οι πλούσιοι. Δεν το κάναμε. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό”.

Και κατέληξε με απολογισμό και με τις δεσμεύσεις του κόμματος του:

“Για μας, για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ζωή, υπάρχει πολιτική, πέρα και έξω από τη συμφωνία της 12ης Ιούλη.

Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, που το παρουσίασα στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες.

Ένα πρόγραμμα με δύο βασικούς πυλώνες:

α). την αναδιανομή προς όφελος του κόσμου της εργασίας

β). τη διεύρυνση των παραγωγικών δυνατοτήτων, που προϋποθέτει ριζικές θεσμικές αλλαγές και ρήξη με τη δομή της διαπλοκής.

Γι’ αυτό σήμερα, συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε:

Για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε, σε κατάσταση πολιορκίας:

· Την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης – που ήταν ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης της Αριστεράς μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Που, με την κάρτα σίτισης, διασφάλισε ότι 350.000 συνάνθρωποί μας θα έχουν κάθε μέρα φαγητό.

Και ξανάφερε το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μισό εκατομμύριο συνάνθρωποί μας ήδη ωφελούνται από τις ρυθμίσεις του.

· Το νόμο για τις 100 δόσεις, που έβγαλε τη θηλιά της υπερχρέωσης από λαιμό χιλιάδων οικογενειών και έδωσε οξυγόνο σε επαγγελματίες και σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

1.100.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ρύθμισαν τα χρέη τους και ανασαίνουν ξανά.

· Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους εκπαιδευτικούς και στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους.

· Καταργήσαμε το χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεία  και εξασφαλίσαμε την περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

· Ανοίξαμε το μέτωπο για τις συλλογικές συμβάσεις και καταργήσαμε το νόμο της πολιτικής επιστράτευσης.

· Υψώσαμε τείχος στις μαζικές απολύσεις και στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

· Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ.

· Αρχίσαμε να βάζουμε χέρι στους ολιγάρχες της διαπλοκής και σε όσους γεμίζουν τις λίστες της φοροδιαφυγής.

Με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες και τις πρώτες καμπάνες για τους καταγεγραμμένους στις λίστες των διαπλεκόμενων φοροφυγάδων, που ήταν μόνο η αρχή.

Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε από τις 21 Σεπτέμβρη:

· Για να εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ξένα αρπακτικά funds.

Μόνο εμείς το αποτρέψαμε στη διαπραγμάτευση. Μόνο εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε για το μέλλον.

· Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, τον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

· Για να έχουμε ζωή στη Δραπετσώνα, αλλά και στο Πέραμα και σε ολόκληρη τη Β’ Πειραιά.

Θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας για ειδικό πρόγραμμα      κοινωφελούς εργασίας, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική ανεργία στο Πέραμα.

Θα επεκτείνουμε αυτά τα προγράμματα και σε άλλους δήμους της Β’ Πειραιά.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση και είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τη ρύθμιση ενάντια στην τσιμεντοποίηση στο πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων του Μποδοσάκη στη Δραπετσώνα.

Για να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής ανάσα πρασίνου, αναψυχής και άθλησης.

Για να ανοίξει το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα.

Μια ρύθμιση που, επιπλέον, δίνει τη νομική βάση στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας να καταθέσει σχέδιο για τη συνολική ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης. Σας εγγυώμαι προσωπικά: θα είναι από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησής μας στις 21 Σεπτέμβρη. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα θα έχουν ζωή, όποια και όσα συμφέροντα κι αν έχουν συνασπιστεί απέναντί μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα