Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που αντιπροσώπευσε το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος στη Βουλή

Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που αντιπροσώπευσε το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος στη Βουλή
Γιάνης Βαρουφάκης eurokinissi

Τους στόχους του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για τη "δημιουργία μια μεγάλης, αγωνιστικής, ανατρεπτικής Αριστεράς που στόχο θα έχει να κυβερνήσει" περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης από την Καβάλα.

Στην Καβάλα έκανε περιοδεία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μια ημέρα πριν την εργατική Πρωτομαγιά.

Μιλώντας στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Καβάλας είπε: «Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η αίσθηση ότι δε μπορεί να αλλάξει τίποτα. Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που αντιπροσώπευσε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του ‘15 στη Βουλή. Το μόνο κόμμα που απευθύνεται στο 62% του λαού μας που υποστήριξε το όχι και του λέει ότι δεν ήταν ψευδαίσθηση και πως όλα μπορούν να είναι αλλιώς.»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο γενικότερο όραμα του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, είπε χαρακτηρίστηκα «Σκοπός μας είναι η δημιουργία μια μεγάλης, αγωνιστικής, ανατρεπτικής Αριστεράς που στόχο θα έχει να κυβερνήσει και να σταθεί στο πλευρό αυτού του λαού.»

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο «Δήμητρα» που έχει αναπτύξει το ΜέΡΑ25, το οποίο βασίζεται σε μονάδες πίστωσης που θα διακινούνται μέσα από το TAXIS και τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για πληρωμές φόρων, αλλά και άλλες πληρωμές χωρίς προμήθειες, απαντώντας στους επικριτές του ότι «απευθύνονται σε αυτά που δεν κάνει το σχέδιο και όχι σε αυτά που προβλέπει, γιατί πολύ απλά δεν έχουν επιχειρήματα, αλλά και δεν τους νοιάζει σε τελική ανάλυση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τακτική του Γκαίμπελς, με το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδονται στην πλήρη εφαρμογή του εγχειριδίου του Γκαίμπελς. Αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό κάνουμε».

Με πρόφαση τον πρόσφατο αποκλεισμό του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη από πολιτική εκπομπή του καναλιού του κ. Μαρινάκη MEGA, ο Γίανης Βαρουφάκης είπε «Τα ΜΜΕ είναι στο τσεπάκι των ολιγαρχών. Ο Λάτσης, ο Αλαφούζος, ο Βαρδινογιάννης, ο Μαρινάκης, ο Περιστέρης, όλοι τους δεν θέλουν να ξέρετε τι κάνουν: γι’ αυτό επενδύουν στα ΜΜΕ, για να ελέγχουν την ροή της πληροφορίας στην κοινωνία. Για να σπάσουμε τα δεσμά των ολιγαρχών πάνω στην ενημέρωση, εμείς προτείνουμε τα ΔΙΑΣΚΕΠ: συμβούλια κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών και επαγγελματιών του κλάδου που θα ορίσουν τις άδειες και στο οποίο θα λογοδοτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ούτε ιδιώτες, ούτε υπουργοί: η ενημέρωση στα χέρια των πολιτών!»

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη αναφέρθηκε στον τρόπο που όλα τα κόμματα της Αριστεράς έκαψαν την απλή αναλογική: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την απλή αναλογική για να την τιμήσει, αλλά για να βάλει φρένο στη Νέα Δημοκρατία. Εμείς για δύο χρόνια ζητούσαμε να συζητήσουμε και να καταγράψουμε τις διαφωνίες μας. Να προετοιμαστούμε για μια πιθανή συγκυβέρνηση. Το ΚΚΕ φυσικά ούτε να το ακούσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να δει αν θα μπει το ΜεΡΑ25 στη Βουλή πρώτα: γιατί ο ιδανικός ΦΠΑ για τη χώρα και η κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας εξαρτάται από την είσοδο μας στη Βουλή; Αστειότητες. Τώρα είναι πολύ αργά, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτό εμείς είμαστε ξεκάθαροι: καμία εμπιστοσύνη και καμιά ανοχή σε κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν οι μνημιακοί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που μόνο σκοπό έχουν την εξουσία χωρίς ουσία και την συνέχιση της μνημονιακής απαξίωσης. Η μόνη ψήφος που επενδύει στην ουσιαστική αλλαγή είναι αυτή στο ΜεΡΑ25»

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε τους υποψήφιους του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στις εκλογικές περιφέρειες Καβάλας και Δράμας:

Καβάλας

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΚΑΡΙΟΣ (ΜΑΚΑΡΙΟΥ) ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ)

ΝΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΣΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δράμας

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΡΟΚΟΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα