Βαρουφάκης: “Η ερντογανοποίηση της χώρας ολοκληρώθηκε – Η Μητσοτάκης Α.Ε. νίκησε κατά κράτος”

Βαρουφάκης: “Η ερντογανοποίηση της χώρας ολοκληρώθηκε – Η Μητσοτάκης Α.Ε. νίκησε κατά κράτος”
Η πρώτη δημόσια δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

"Η δική μας ήττα απόψε θα μπει στο μικροσκόπιο της αυτοκριτικής" ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τις πρώτες δηλώσεις του μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα ενώ έκανε λόγο για "ερντογανοποίηση και εξορμπανισμό" της χώρας.

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για “ερντογανοποίηση της χώρας” ενώ τόνισε πως η εκλογική ήττα του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη “θα μπει στο μικροσκόπιο της αυτοκριτικής”.

“Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη δώσαμε τον αγώνα που έπρεπε να δώσουμε υπέρ της νεολαίας, υπέρ των πολλών, υπέρ των αρχών του ανθρωπισμού και του ορθολογισμού. Απόψε, η ερντογανοποίηση, ο εξορμπανισμός της χώρας ολοκληρώθηκε. Η Μητσοτάκης Α.Ε. νίκησε κατά κράτος”, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

“Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ενταφίασε την απλή αναλογική, μη αποδεχόμενη την πρότασή μας, εδώ και δύο χρόνια, για μια σύγκλιση προεκλογική, σε ένα κοινό μέτωπο ρήξης, με αποτέλεσμα να αναδυθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι, το μέτωπο της συντήρησης” συμπλήρωσε.

“Ένας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποσχόταν πράγματα στον κόσμο, πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν, αλλα για να γίνουν χρειαζόταν η ρήξη, την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποίησε. Η δική μας ήττα απόψε θα μπει στο μικροσκόπιο της αυτοκριτικής”, κατέληξε.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση Βαρουφάκη:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα