Βενιζέλος: Και ο ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πραγματοποίησε ομιλία σε συγκέντρωση του κινήματος στο κλειστό γήπεδο του Αλκαζάρ, στην Λάρισα, Κυριακή 29 Απριλίου 2012. (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
Ευάγγελος Βενιζέλος EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη (Vids)

"Δημιουργική" χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

"Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση το ταχύτερο. Συμφωνήσαμε στην επιτάχυνση των διαδικασιών", είπε προσθέτοντας πως "ο σχηματισμός κυβέρνησης βαίνει προς τη δημιουργία διαπραγματευτικής ομάδας, για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης", εκείνων όπως είπε, που επιβλήθηκαν στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων "παρά τη θέλησή μας".

"Τότε έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα", σημείωσε.

"Σε αυτήν την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτή η πρόσκληση για συμμετοχή δυνάμεων και εκτός αυτών που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. Σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει τα οχτώ γνωστά σημεία, στα οποία υπάρχει εκ των πραγμάτων σύγκληση, είναι αυτά για τα οποία ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων".

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, έχει μεγάλη σημασία η επιλογή των προσώπων, καθώς είναι "απαραίτητη η φερεγγυότητα και η καταλληλότητα των προσώπων που θα  κουβαλήσουν το βάρος της διακυβέρνησης".

"Είμαι πολύ αισιόδοξος. Είχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό σύγκλιση απόψεων με τον κ. Κουβέλη", κατέληξε, σημειώνοντας πως "πρέπει να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας της χώρας στο εξωτερικό και μήνυμα ασφάλειας στο εσωτερικό, γιατί οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αρχίσουν να χαμογελούν  ξανά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με τον Φ. Κουβέλη 19/06/2012

SHARE:

24Media Network