Βενιζέλος: "Κρίνεται η μοίρα του λαού μας"

Στιγμιότυπο από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στο Σύνταγμα, Αθήνα, Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, εν όψει των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 6 Μαΐου. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στιγμιότυπο από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στο Σύνταγμα, Αθήνα, Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, εν όψει των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 6 Μαΐου. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Για την ανάγκη παραμονής στην ευρώπη και στο ευρώ μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακολουθώντας τα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά. Μικροένταση μετά την ομιλία (pics)

"Ελληνικέ λαέ, την Κυριακή κρίνονται όλα. Η μοίρα του λαού μας, η παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ".

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευ.Βενιζέλος, ζητώντας την ανάδειξη του ΠαΣοΚ σε πρώτο κόμμα, ώστε να είναι σε θέση να διαδραματίσει το ρόλο του εγγυητή και καταλύτη των εξελίξεων.

"Η μόνη θετική και αισιόδοξη πρόταση είναι αυτή του ΠαΣοΚ για υπέρβαση του μνημονίου σε τρία χρόνια", είπε για να προσθέσει ότι "δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε να στηρίξουμε τους νέους, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, να οργανώσουμε το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη σε πολλαπλές επιθέσεις στην ΝΔ και τον Αντ.Σαμαρά. Σε μία από αυτές είπε:

"Οι άνθρωποι που δραπέτευσαν το 2009 έχουν το θράσος να ζητούν αυτοδυναμία το 2012!".

"Ποια κυβέρνηση μπορεί μαζί με τον Φρ. Ολάντ να σταθεί απέναντι στους συντηρητικούς ομογάλακτους αδελφούς του κ. Σαμαρά;", είπε ο κ. Βενιζέλος.

Χτυπώντας δε ένα από τα βασικά επιχειρήματα του κ. Σαμαρά, περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από αυτόν που κρύφτηκε από πίσω μου".

"Ο λαός θέλει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που διαπραγματεύεται στο γήπεδο και όχι στα αποδυτήρια", πρόσθεσε.

Σε μια τελευταία προσπάθεια συσπείρωσης ο κ. Βενιζέλος προέτρεψε:

"Δώστε ηχηρή απάντηση στους αλαζόνες που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Δώστε ηχηρή απάντηση στους ανιστόρητους που νομίζουν ότι 'τελειώνουν' με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη".

Τόνισε δε ότι "κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κολλημένο στην καρέκλα της εξουσία", για να προσθέσει ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε. Είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη!".

"Μας εκφράζει η ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου 'ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά'", τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος, σε μία αποστροφή του για τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τον οποίον αλλού, νωρίτερα, είχε αποκαλέσει "Ανδρέα".

Σχολιάζοντας την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

"Από εδώ φωνάζουμε όλοι μαζί ΟΧΙ στην είσοδο στη Βουλή των οπαδών του φασισμού και του ναζισμού".

Αναφερθείς στο θέμα των παράνομων μεταναστών επισήμανε:

"Ασφάλεια στους πολίτες, αξιοπρεπή μεταχείριση στους μη νόμιμους μετανάστες".

Από το στόχαστρο του κ. Βενιζέλου δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι "αυτά που που λέει μας οδηγούν ακαριαία έξω από το ευρώ, στην απομόνωση, στη φτώχεια".

Μικρής διάρκειας ένταση μετά την ομιλία Βενιζέλου και προσαγωγές

Ένας ποδηλάτης ο οποίος πέρναγε με το ποδήλατό του και αποδοκίμασε το Γιώργο Παπανδρέου, ήταν η μοναδική στιγμή ελάχιστης έντασης στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Σύνταγμα.

Ο ποδηλάτης πρόσεξε τον κ. Παπανδρέου και τον αποδοκίμασε φωνάζοντας.

Αρχικά οπαδοί του ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν εναντίον του αλλά το θέμα δεν πήρε διαστάσεις, ο ποδηλάτης έφυγε και όλα έληξαν εκεί.

Πάντως και νωρίτερα υπήρξαν περίπου 15 προσαγωγές από την αστυνομία, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Προσαγωγές στο Σύνταγμα EUROKINISSI
SHARE:

24Media Network