Κουμουτσάκος: Εφικτή η αυτοδυναμία - Δεν ηττήθηκαν για τα μέτρα που πήραν αλλά για το μέτρο που έχασαν

Γιώργος Κουμουτσάκος
Γιώργος Κουμουτσάκος NEWS 24/7 88,6 / WATKINSON

Τόνισε ότι η στρατηγική της ΝΔ πρέπει να είναι η στρατηγική του μεσαίου χώρου, σημειώνοντας ότι "δεν έχουμε κανένα λόγο να επηρεαστούμε από την πόλωση που θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Καλεσμένος στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6 στα Παιχνίδια Εξουσίας και στον Βασίλη Σκουρή βρέθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

“Είμαστε στο ίδιο σκάφος δεν μπορεί να το τρυπάμε” είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τους υψηλούς τόνους της προεκλογικής περιόδου και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τόνισε ότι η στρατηγική της ΝΔ πρέπει να είναι η στρατηγική του μεσαίου χώρου, σημειώνοντας ότι "δεν έχουμε κανένα λόγο να επηρεαστούμε από την πόλωση που θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Κατηγόρησε επίσης την Κουμουνδούρου για απαράδεκτη φρασεολογία κατά την περίοδο των σκληρών χρόνων της κρίσης, αναφερόμενος σε χαρακτηρισμούς όπως “δοσίλογοι”, “προδότες”, “μερκελιστές”.

Θεώρησε επίσης εφικτή την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές.

“Έχει χαρακτηρηστικά αυτοδυναμίας στις εθνικές το αποτέλεσμα των ευρω-εκλογών” δήλωσε στο σταθμό μας ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και εκτίμησε ότι η διαφορά μπορεί να διευρυνθεί. Ως προς τις ευρωεκλογές μίλησε για καθαρή νίκη της ΝΔ και ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν ηττήθηκαν για τα μέτρα που πήραν αλλά για το μέτρο που έχασαν. Το ηθικό μέτρο της διακυβέρνησης που χαρακτηρίστηκε από θράσος” είπε και έκανε λόγο για χρήματα που δόθηκαν πάνω από την κάλπη.

“Ήταν σαν να μοιράζεις ψηφοδέλτια μαζί με χαρτονομίσματα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τον Βέμπερ υπογράμμισε ότι πρέπει να έχει τη στήριξη όλων για να πάει καλά και όπως είπε το νέο ευρωκοινοβούλιο θα είναι μια συνεχής άσκηση συναίνεσης. Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι αναβαθμισμένος καθώς -κατά τον ίδιο- θα είναι ο μόνος που θα είναι και Πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε και στο Brexit λέγοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδο την εσωτερική πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε σχέση με την Τουρκία, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει ενόψει εκλογών να πάρει στα εθνικά θέματα αποφάσεις δεσμευτικές για την χώρα. Εκτίμησε ωστόσο ότι προεκλογικά η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει σε κρίση στα ελληνο-τουρκικά καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε για την ίδια ηθική απαξία.

SHARE:

24Media Network