Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του Σούρλα

Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του Σούρλα
EUROKINISSI

Μία γυναίκα ελαφρά τραυματισμένη και υλικές ζημιές μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας, Γιώργου Σούρλα. Τι δήλωσε ο ίδιος για την επίθεση (Vids)

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια, εξερράγη στις 08:05 το πρωί στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργου Σούρλα, στην οδό Μιχαλακοπούλου 27.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε υπέστη ελαφρά εγκαύματα μια γυναίκα στην προσπάθειά της να σβήσει τη φωτιά, ενώ προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο του διαμερίσματος.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον διάδρομο του ορόφου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Γιώργου Σούρλα και το διαμέρισμα που μένει η γυναίκα με τον σύζυγό της και οι δύο γιατροί.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που έβγαινε η γιατρός από το διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να δεχθεί το κύμα της φωτιάς. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική για αυτό και δεν υπήρξαν περαιτέρω υλικές ζημιές στο χώρο.

Η κυβέρνηση καταδικάζει με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου την επίθεση με γκαζάκι στο γραφείο του γγ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα.

«Καταδικάζουμε δριμύτατα την "τυφλή" επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι νωρίτερα «οι αντιστοίχως απαράδεκτες επιθέσεις στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ ευτυχώς δεν είχαν θύματα».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «η νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή θα καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network