Αυξανόμενα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας παρά τα νέα μέτρα

Διαβάζεται σε 2'
Κακοποίηση (φωτο αρχείου)
Κακοποίηση (φωτο αρχείου) iStock

Στην Αττική, μόνο χθες, σημειώθηκαν 41 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και έγιναν 15 συλλήψεις ενώ μία γυναίκα ζήτησε προσωρινή στέγαση σε δομή.

 

Συνεχή είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται καθημερινά, παρά την αυστηριοποίηση των μέτρων. Στην Αττική, μόνο χθες, σημειώθηκαν 41 περιστατικά και έγιναν 15 συλλήψεις ενώ μία γυναίκα ζήτησε προσωρινή στέγαση σε δομή.

Στο Αίγιο συνελήφθη ένας 39χρονος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 36χρονης συζύγου του, όπου ο δράστης της άσκησε σωματική βία (τράβηγμα μαλλιών), ύστερα από μεταξύ τους τσακωμό.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας ενημερώθηκε χθες βράδυ από το Νοσοκομείο Αιγίου, ότι το θύμα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λαμβάνοντας άγνωστο αριθμό χαπιών ενώ είχε υποστεί και ενδοοικογενειακή βία από τον σύζυγο της.

Ενημερώθηκε ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αιγίου ο οποίος παρήγγειλε η παθούσα μετά το πέρας της νοσηλείας της να οδηγηθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία αστυνομικών για προστατευτική φύλαξη στην Ψυχιατρική Κλινική του Ρίου και ο σύζυγός της συνελήφθη.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου, κατόπιν εγκλήσεως που υπεβλήθη από την εν διαστάσει 41χρονη σύζυγό του, διότι μετέβηκε στην οικία της, προκάλεσε φθορές στην εξωτερική πόρτα, την απείλησε και της εκτόξευσε ένα τασάκι προκαλώντας της ελαφριά σωματική βλάβη.

Το θύμα ενημερώθηκε σχετικά για τα παρεχόμενα δικαιώματα της και δήλωσε ότι επιθυμεί μόνο την δυνατότητά φιλοξενίας της σε ασφαλή χώρο, όπου και με μέριμνα του Α.Τ. Μεσσήνης, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς εξασφαλίσθηκε η διαμονή της και η ασφαλής μεταφορά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα