Αγ. Παρασκευή: Έκκληση του πατέρα να γίνει άρση απειλής θανάτου στον γιο του

Διαβάζεται σε 4'
Θύμα bullying
Θύμα bullying istock

“Ο γιος μου ξέρει αυτή τη στιγμή ότι κάποιος απειλεί τη ζωή του” δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, που έπεσε θύμα άγριου bullying στην Αγία Παρασκευή. Οι δράστες και οι οικογένειές τους κρύβονται.

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ένας 14χρονος στα χέρια συνομιλήκων του στην Αγία Παρασκευή, το απόγευμα της Τρίτης. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 14χρονος βγήκε από το σπίτι του για να πάει βόλτα τον σκύλο του. Τότε οι συνομίληκοί του του έστησαν ενέδρα και του επιτέθηκαν, δίνοντάς του μπουνιά στη μύτη και τον έβαλαν να γονατίσει κάτω, τραβώντας τον βίντεο.

Στη συνέχεια οι ανήλικοι τον ανάγκασαν να βγάλει τα παπούτσια του και να τους ακολουθήσει ξυπόλητος στον δρόμο για να του δώσουν πίσω τον σκύλο του τον οποίο και χτύπησαν.

Μιλώντας στο MEGA ο πατέρας του 14χρονου δήλωσε πως ο γιος του βρίσκεται ακόμα σε σοκ, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα δει κάποιον ψυχολόγο, ώστε να κριθεί εάν είναι σε θέση να επιστρέψει στο σχολείο του.

«Το παιδί είναι σε μία κατάσταση σοκ. Αυτή τη στιγμή νιώθει ότι εκκρεμεί εις βάρος του απειλή. Στο παιδί είπαν πως εάν ανοίξει το στόμα του θα τον σκοτώσουν. Το παιδί δεν μπορούσε να μας πει τι έγινε όταν ήρθε αιμόφυρτο, ξυπόλητο και κλαίγοντας».

Αναφερόμενος στο πως θα δρούσε εάν το παιδί του ήταν στη θέση του θύτη είπε:

«Πρώτα θα το κατσάδιαζα και μετά θα έπαιρνα έναν δικηγόρο να του εξηγήσει τι άσχημα πράγματα είναι αυτά που κάνει. Μετά θα το πήγαινα στην αστυνομία, πρώτα απ’ όλα να κάνουμε την άρση της απειλής θανάτου στο άλλο παιδάκι».

«Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί απειλή θανάτου στον γιο μου. Ο γιος μου ξέρει αυτή τη στιγμή ότι κάποιος απειλεί τη ζωή του», συμπλήρωσε ο πατέρας του 14χρονου.

Σημειώνεται πως τόσο οι ανήλικοι δράστες όσο και οι γονείς τους είναι άφαντοι και δεν έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές.

Ο πατέρας του 14χρονου τόνισε μάλιστα πως δέχτηκε επίθεση και ο ίδιος. «Σε εμένα έστειλαν μήνυμα, αφού κατέθεσα τη μήνυση, μια φωτό του παιδιού μου από το καλοκαίρι. Και μετά, μιλώντας με το άγνωστο άτομο από το οποίο εστάλη η φωτό στις 3 τα μεσάνυχτα, με απείλησε και εμένα».

Για τους γονείς των δραστών, πρόσθεσε τέλος: «Πώς είναι δυνατόν σε ένα φυσιολογικό σπίτι να υπάρχουν παιδιά που λείπουν αυτές τις γιορτινές ώρες και οι γονείς να μην κάνουν κάτι;», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω προσωπικά τους γονείς τους. Πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά αξίζουν μια μεγαλύτερη παρακολούθηση. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος γεννιέται για να βασανίζει τα παιδιά των άλλων».

Σοκάρει και η μητέρα

«Μπήκε στο σπίτι ξυπόλητος με τη μύτη του κατακόκκινη να τρέχουν αίματα», δήλωσε από τη δική της μεριά η μητέρα του 14χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου bullying από ανήλικους στην Αγία Παρασκευή.

Περιγράφοντας το περιστατικό στην ΕΡΤ εξήγησε ότι ο γιος της «έκλαιγε, ήταν ταραγμένος», ενώ πρόσθεσε ότι ένας από τους δράστες είναι συνομήλικος με τον γιο της και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο.

Μιλώντας για τις απειλές που συνεχίζει να δέχεται η οικογένεια μετά την υποβολή μήνυσης ανέφερε και εκείνη ότι «έστειλαν ξανά και το βίντεο που έχουν τραβήξει το γιο μου με σκοπό να τον εξευτελίσουν χτυπημένο και χωρίς παπούτσια, ξυπόλυτο, γονατισμένο».

Ερωτηθείσα για το εάν υπήρχε κάποιο προηγούμενο δήλωσε ότι «υπήρχαν συμπεριφορές στο σχολείο, σπρωξίματα, κεφαλοκλειδώματα, αλλά σε μικρό βαθμό. Του την είχανε στημένη αφού βανδάλισαν την πολυκατοικία, το αυτοκίνητο μας» προσέθεσε.

Καταλήγοντας για τις απειλές που δέχτηκε η οικογένεια, είπε: «Εμείς κάναμε αυτό που πρέπει. Τώρα το τι θα κάνουν τα παιδιά αυτά και οι γονείς τους δεν μπορώ να το γνωρίζω. Προσπαθήσατε να μιλήσετε με τους γονείς. Η αστυνομία, στη δική μας την περίπτωση, είναι πολύ κοντά» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα