Αγρότες: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις εν όψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό

Διαβάζεται σε 3'
Κινητοποιήσεις αγροτών στη Θεσσαλονίκη
Κινητοποιήσεις αγροτών στη Θεσσαλονίκη SOOC

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαμαρτυρίες των αγροτών στη Μακεδονία, με δεκάδες τρακτέρ να αποκλείουν την ΕΟ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών για 8 ώρες.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των αγροτών, εν όψει και της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τρίτη (13/2).

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το thestival.gr, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (11/2), οι αγρότες στην Κοζάνη, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και πέταξαν άχυρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι αγρότες της περιοχής στήνουν μπλόκο με 40 περίπου τρακτέρ στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) Κοζάνης.

“Πολιορκούν” τον Αυγενάκη

Παράλληλα, δεκάδες είναι τα τρακτέρ που έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα βρεθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στις 6 το απόγευμα, σήμερα, Κυριακή (11/2), στην Αλεξανδρούπολη, με την Ελληνική Αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, το μεσημέρι αγρότες από το νότιο Έβρο ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται στην είσοδο της Χιλής, στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του μέσου, ο κ. Αυγενάκης συνοδεία του υφυπουργού, Σταύρου Κελέτση αναμένεται να συναντηθεί με δύο εκπροσώπους κτηνοτρόφων, δύο μελισσοκόμων, δύο ελαιοπαραγωγών και δύο αγροτών.

Ωστόσο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή επιστράτευσαν τα τρακτέρ τους με στόχο, όπως λένε, να “περικυκλώσουν” το ξενοδοχείο και να κάψουν κατεστραμμένες ζωοτροφές.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι προτεραιότητά τους είναι να ακουστούν οι πυρόπληκτοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, με την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα με τα αγροτικά μηχανήματα να παραμένει “στο τραπέζι”, ιδίως εάν η επικείμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη, αποδειχθεί άκαρπη.

8ωρος αποκλεισμός της ΕΟ Θεσ/νικης – Νέων Μουδανιών

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής (11/2), μετά τον αποκλεισμό στον οποίο προχώρησαν αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά.

Από τις 12 το μεσημέρι, αγρότες και μελισσοκόμοι, με τρακτέρ και φορτηγά, απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και είναι η πρώτη φορά σήμερα που πραγματοποιήθηκε πολύωρος αποκλεισμός, διάρκειας οκτώ ωρών, ενώ όπως είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φιλοκλής Γκοτζιάς, από το μπλόκο της Χαλκιδικής, τις επόμενες ώρες θα αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό την προσεχή Τρίτη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού διεξάγεται από παράπλευρες οδούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα