Αίγινα: Μάχη για να δέσει πλοίο στο λιμάνι – Έσπασε τζάμι από τα κύματα

Διαβάζεται σε 4'
Απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια
Απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια EUROKINISSI

Η κακοκαιρία πλήττει, μεταξύ άλλων, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, με το πλοίο «Αχαιός» να βάλλεται από θυελλώδεις ανέμους και να δίνει μάχη προκειμένου να δέσει στο λιμάνι. Η ανακοίνωση της εταιρείας.

Προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθώς και υλικές ζημιές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φτάνουν κατά τόπους ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Προς στιγμήν, από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά, όπως και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια για τα το Μαρμάρι. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτηκα Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Μάχη για να δέσει το πλοίο «Αχαιός», έσπασαν τζάμια από τα κύματα

Οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν δημιούργησαν προβλήματα στο πλοίο «Αχαιός». Για πάνω από μια ώρα, το ferry boat της γραμμής από Πειραιά επιχειρούσε αγωνιωδώς να δέσει στο Λιμάνι της Αίγινας.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσαν οι Λιμενικές Αρχές στο NEWS 24/7, μέσα στο πλοίο επικράτησε αναστάτωση όταν έσπασε τζάμι από τη μανία με την οποία τα κύματα χτυπούσαν.

Σχετικό βίντεο, δε, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το πλοίο, εν τέλει, έδεσε κανονικά στο λιμάνι χωρίς περαιτέρω απρόοπτα.

@heavyrockstudio Έσπασε τζάμι λόγω μεγάλου κυματισμού….!!! Πειραιάς Αίγινα #aeginaisland #aeginagreece #seastorm ♬ πρωτότυπος ήχος – Heavy Rock

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι της Αίγινας αποδίδει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «Αχαιός» τη μη αποβίβαση των επιβατών και τη θραύση υαλοπίνακα στο πλοίο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς την Αίγινα με 330 επιβάτες, 38 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 6 φορτηγά, 8 δίκυκλα και 3 λεωφορεία.

Κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Αίγινας έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης και, όταν κατάφερε να δέσει, πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση 50 επιβατών.

Στη συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων 8 με 9 μποφόρ που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή κρίθηκε επισφαλής η παραμονή του πλοίου, το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Κατά τη διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας ένας υαλοπίνακας στον χώρο επιβατών έσπασε εξαιτίας των κραδασμών, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Σύμφωνα με την εταιρεία, όσοι επιβάτες επέστρεψαν στον Πειραιά, και επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μεταφέρθηκαν με το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου στις 15:15, ενώ οι υπόλοιποι αποζημιώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αχαιός Φέρις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, από το συμβάν με τη θραύση του υαλοπίνακα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός επιβάτη, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με τοποθέτηση ξύλινου επιθέματος, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλούς πλεύσης.

Επίσης προσθέτει ότι, κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Αίγινας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ο πλοίαρχος, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, προσέδεσε το πλοίο με ασφάλεια.

Ωστόσο, λόγω του έντονου κυματισμού και των αντίξοων συνθηκών στην περιοχή, η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή και, ως εκ τούτου, σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, αποφασίστηκε το πλοίο να αποπλεύσει από τον λιμάνι και, ύστερα από ένα διάστημα παραμονής αναμένοντας τη βελτίωση του καιρού, να επιστρέψει στον Πειραιά.

Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά την άφιξη του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων και το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του κανονικά.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φέρις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

Πού πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, οι άνεμοι που πνέουν έχουν φτάσει κατά τόπους ακόμη και τα 10 μποφόρ, σε περιοχές όπως:

  • Η Κάλυμνος
  • Η Θεσσαλονίκη
  • Η Λέρος
  • Η Σάμος
  • Η Ικαρία
  • Η Ρόδος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα