Αλεξανδρούπολη: Πώς οι γονείς κατάλαβαν ότι η δασκάλα κλείδωνε τα παιδιά τους στην αποθήκη

Διαβάζεται σε 2'
Αλεξανδρούπολη: Πώς οι γονείς κατάλαβαν ότι η δασκάλα κλείδωνε τα παιδιά τους στην αποθήκη
ISTOCK

Συγκλονίζουν τα λόγια των παιδιών που κίνησαν τις υποψίες των γονιών τους για κακοποίησή τους από τη βρεφονηπιοκόμο, στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τη δασκάλα σε παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης που φέρεται να έκλεινε τα παιδιά στο αποθηκάκι της τάξης για τιμωρία.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, το σοκαριστικό γεγονός αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν ο πατέρας ενός 3χρονου κοριτσιού έπαιζε με την κόρη του και αυτή, κρατώντας την κούκλα της, είπε: “Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη”.

Οι γονείς επικαλούμενοι μαρτυρίες των παιδιών του καταγγέλλουν ότι η δασκάλα τα κλείδωνε σε μικρή αποθήκη χωρίς φως για να πειθαρχήσουν και τους έδενε τα χεράκια. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο.

Η μητέρα ενός κοριτσιού, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε διαπίστωσε ότι το παιδί της έμπαινε τιμωρία. «Μου δείχνει ότι τους βάζει στα καρεκλάκια, τους δένει τα χεράκι, είχε μια σφυρίχτρα στο λαιμό της, την έβγαλε από τον λαιμό της και μου έδεσε τα χεράκια. Από εκεί, πήρε τον μπαμπά από το χέρι, τον πέταξε στο μπάνιο, έσβησε το φως και τους έκανε με το δάχτυλο “εκεί θα κάτσεις”. Λέω “ποιος κάνει αυτό το πράγμα;” και μου δείχνει, η κυρία στον παιδικό τα κάνε όλα αυτά όταν δεν ακούνε και πρέπει να ηρεμήσουν» περιέγραψε η μητέρα.

Άλλη μητέρα κατήγγειλε: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται, ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε θέλω να βγει ο ήλιος. Η δασκάλα είπε ότι αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι δύο βρεφονηπιοκόμοι απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα