Άμφισσα: Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης που πυροβόλησε και σκότωσε τη 13χρονη Γιαννούλα

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο από την κηδεία της 13χρονης Ρομ, Γιαννούλας, στην Άμφισσα
Στιγμιότυπο από την κηδεία της 13χρονης Ρομ, Γιαννούλας, στην Άμφισσα ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIME NEWS

Αποφυλακίζεται ο επιχειρηματίας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά σε καταυλισμό της Άμφισσας.

Εκτός φυλακής οδηγείται ο κρεοπώλης που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τη 13χρονη Ρομ Γιαννούλα σε καταυλισμό της Άμφισσας, τον Ιούνιο του 2018

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου σε ποινή 17 ετών και 4 μηνών, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Τρύφωνας Βασιλένας, ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της εν λόγω ποινής, καθώς έχει εκτίσει σχεδόν 6 χρόνια στη φυλακή και έχει επίσης 900 μεροκάματα.

Επιπλέον ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα, Τετάρτη (10/4) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, επικαλέστηκε προβλήματα υγείας των γονιών του και επαγγελματικές υποχρεώσεις του ιδίου, προκειμένου να αποφυλακιστεί, στοιχεία που βάρυναν, ώστε το δικαστήριο να αποφασίσει θετικά.

Σημειώνεται, βέβαια, πως η υπόθεση τελικά δεν εκδικάστηκε, καθώς πήρε αναβολή λόγω κωλύματος του συνηγόρου της οικογένειας της αδικοχαμένης Γιαννούλας, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος συμμετείχε σε άλλη δίκη.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2021, η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και με ψήφους των λαϊκών δικαστών (4-3), οι παραπάνω κατηγορίες (ανθρωποκτονία από πρόθεση τετελεσμένης και απόπειρα) είχαν μετατραπεί σε πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως η επικίνδυνη σωματική βλάβη και η ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών, κάτι που τον οδηγούσε από τότε, εκτός φυλακής.

Ωστόσο, σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης, ο συνήγορος της οικογένειας της 13χρονης, κ. Κωνσταντόπουλος, είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία και είχε γίνει δεκτή, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να ισχύει η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα