Ανέλαβε καθήκοντα και η νέα Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων

Ανέλαβε καθήκοντα και η νέα Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων
Η νέα ομάδα ΟΔΟΣ της ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ

Η συγκεκριμένη ομάδα (Ο.Δ.Ο.Σ.) είναι άοπλη και αναλαμβάνει τη διαχείριση και οριοθέτηση συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας-Είναι η ομάδα των αστυνομικών που μπλόκαρε την πορεία του ΜεΡΑ25

Μια νέα Ομάδα αστυνομικών ενεργοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, παρέχοντας τις υπηρεσίες της στον τομέα της διαχείρισης και οριοθέτησης δημόσιων συναθροίσεων.

Η «Ο.Δ.Ο.Σ.» σήμερα αποτελείται από 46 αστυνομικούς, 28 γυναίκες και 18 άνδρες, οι οποίοι έχουν λάβει ειδικευμένη εκπαίδευση για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα νέα τους καθήκοντα.

Φέρουν διακριτή στολή με λογότυπο – θυρεό της ομάδας, χωρίς οπλισμό και είναι εξοπλισμένοι με φορητούς ασυρμάτους, φακό, σφυρίχτρα και kit πρώτων βοηθειών.

Η νέα ομάδα ΟΔΟΣ της ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ

 

Αναλαμβάνουν τη διαχείριση και οριοθέτηση συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας, και αξιοποιούν τεχνικές επικοινωνίας και διαμεσολάβησης με τους υπευθύνους της συνάθροισης, ώστε να αποφεύγονται πιθανές κλιμακώσεις και εντάσεις.

Μάλιστα σήμερα φάνηκε στο μπλόκο που τοποθετήθηκε για να μην συνεχιστεί η πορεία του Γιάννη Βαρουφάκη και των υπολοίπων έξι βουλευτών του ΜεΡΑ25.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα