Ανοίγει μετά από 5 χρόνια η Παναγία Σουμελά

Ανοίγει μετά από 5 χρόνια η Παναγία Σουμελά
Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Επαναλειτουργεί η ιστορική μονή Παναγίας Σουμελά, που παρέμεινε κλειστή επι πέντε χρόνια λόγω εργασιών. Ανοίγει απο Τρίτη για τους τουρίστες η Αγία Σοφία.

Από την Τρίτη ανοίγει η Αγία Σοφία για τους ξένους τουρίστες, ενώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώθηκε ότι επαναλειτουργεί και η ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά η οποία ήταν κλειστή λόγω επισκευών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι επρόκειτο να ανοίξει εντελώς ο χώρος και ότι θα δινόταν η άδεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη να χοροστατήσει στην καθιερωμένη λειτουργία φέτος κατά την εορτή της Παναγίας Σουμελά, στις 15 Αυγούστου.

Η μονή παρέμεινε κλειστή εδώ και 5 χρόνια λόγω εργασιών στήριξης του μοναστηριού, το οποίο είναι λαξευμένο στο βράχο σε ύψος 1.200 μέτρων και ιδρύθηκε το 386 από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Το 2015 η μονή έκλεισε προκειμένου να γίνουν επείγουσες εργασίες λόγω κατολίσθησης βράχων. Πέρα από την τεράστια θρησκευτική και ιστορική αξία της, η μονή αποτελεί από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους επισκέπτες της περιοχής της Τραπεζούντας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα