Αντιπρόεδρος ΔΣΑ: Προσωπική η άποψη Βερβεσού για την εισαγγελέα

Αντιπρόεδρος ΔΣΑ: Προσωπική η άποψη Βερβεσού για την εισαγγελέα
Ο Θέμης Σοφός Eurokinissi

"Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις", τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ

Την διαφωνία του με την πρωτοβουλία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, να ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για την αγόρευσή της στην δίκη της υπόθεσης Τοπαλούδη, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θεμιστοκλής Σοφός, λέγοντας πως πρόκειται για προσωπική δήλωση του κ. Βερβεσού και όχι για θέση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Σοφός υπογράμμισε πως η παρέμβαση αυτή δεν χρειαζόταν, καθώς, όπως είπε, “η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις”.

“Αυτό ήταν η δήλωση του προέδρου και όχι θέση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, εκφράζω διαφορετική προσέγγιση, καθώς δεν είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ανάγκη από τέτοιους είδους παρεμβάσεις. Υπάρχουν τα δικονομικά μέσα, δεν χρειαζόταν αυτή η παρέμβαση. Ηταν προσωπική άποψη και δεν θεωρώ ότι εκφράζει τη βούληση του Σώματος. Τουλάχιστον όχι την προσωπική μου άποψη. Στα δικαστήρια δεν κάνουμε εφόδους να κάνουμε συστάσεις. Η ποινική δίκη έχει κανόνες, έχει λειτουργία. Το δικαστήριο έχει δυνατότητα να αντιμετωπίζει τα όποια θέματα εγείρονται”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφός.

Ο κ. Σοφός χαρακτήρισε “ατυχείς και τις αναφορές της εισαγγελέως στους δικηγόρους κατά την αγόρευσή της στην δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη:

“Ήταν ατυχής. Η απαξιωτική φράση προς τον συνήγορο υπεράσπισης που κάνει ένα λειτούργημα εκείνη την ώρα, όλοι συμφωνούμε ότι δεν χρειαζόταν, αλλά να ακούμε τον πρόεδρο να ανακαλεί στην τάξη την εισαγγελέα. Ειδικά σε αυτή την υπόθεση η εισαγγελική λειτουργός απέδωσε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κατηγορούμενου όπως όφειλε”, κατέληξε ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα